2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Környezetvédők szállták meg Gordon Ramsay londoni éttermét

Hirdetés

Környezetvédők szállták meg Gordon Ramsay londoni éttermét

Az étteremben lévő éppen üres asztalokat elfoglaló környezetvédők nem okoztak nagy zűrzavart, csak feltartották azokat az „étlapokat” amelyek megmutatták, mennyibe kerül a környezetnek egy marhahúsból készült ételhez szükséges alapanyagok megtermelése. Az Animal Rebellion később közleményben jelentette be, az akció célja az volt, hogy a növényi alapú diéta terjesztése mellett kampányoljanak és támogassák azokat a programokat, amelyek „visszavadítják” az ember közelében élő állatfajokat.

Az aktivisták ugyanakkor a társadalmi egyenlőtlenségre is fel akarták hívni a figyelmet. „Miközben Gordon Ramsay-nél személyenként legalább 150 fontba kerül egy étkezés, több mint kétmillió brit polgár kényszerül arra, hogy az élelmiszerbankokból kapott ételt fogyassza, mert nincs pénze a drága ételek megvásárlására” – mondta az egyik aktivista.

Az étterem szóvivője tiszteletlennek nevezte a tiltakozókat, akik megzavarták azokat a vendégeket, akik hónapokig vártak arra, hogy bejussanak a népszerű étterembe. Azt is hangsúlyozta, hogy mindenkinek joga van elmondani véleményét, ám arra olyan módot kell találnia, amely nem rontja el más emberek szórakozását.  Az aktivisták végül akkor távoztak, amikor a rendőrök megjelentek az étteremnél. Az egyenruhások senkit sem tartóztattak le.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221120_Kornyezetvedok_szalltak_meg_Gordon_Ramsay_londoni_ettermet#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Nem közlekednek a vonatok hétfőn Ausztriában, így kimaradnak a Bécs-Budapest járatok is

Nem közlekednek a vonatok hétfőn Ausztriában, így kimaradnak a Bécs-Budapest járatok is

Miután az utolsó pillanatban meghiúsultak a bértárgyalások, az osztrák vasúti dolgozók egésznapos munkabeszüntetést tartanak hétfőn, …