2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Könnyen lehet, hogy hamarosan nem lesz elérhető Európából a Twitter

Hirdetés

Könnyen lehet, hogy hamarosan nem lesz elérhető Európából a Twitter

Augusztusban az Európai Unió elfogadta a digitális szolgáltatásokról szóló törvényt (DSA), ami új iránymutatásokat hozott arra vonatkozóan, hogyan kellene kezelniük a káros tartalmakat a közösségi oldalaknak.

A szabályozás miatt már volt összetűzés az Elon Musk vezette X (egykori nevén Twitter) és az EU között, hiszen az izraeli-palesztin háború kitörése után elég sok félrevezető tartalom jelent meg az oldalon. Ilyen volt például az is, amikor Cristiano Ronaldót palesztin zászlóval a kezében mutogatták.

Ezek miatt Thierry Breton, a belső piacért felelős európai biztos ragadott billentyűzetet, hogy megírja Elon Musknak, hogy ez nagyon nem oké így. Többször üzenetváltás után az X állítólag eleget tett a kérésnek, ám úgy tűnik, az ügy ezzel még nincs lezárva. És itt érdemes megjegyezni, hogy nemcsak az X, hanem a Facebook anyavállalat a Meta is kapott hasonló figyelmeztetést.

Hirdetés

Az Insider információi szerint ugyanis Musk most azon gondolkodik, hogy a túl szigorú szabályozás miatt egyszerűen kivonja az EU-ból a szolgáltatást. A milliárdos vélhetően attól fél, hogy ha a DSA miatt megbüntetik a cégét, akkor a bírság akár a vállalat globális bevételeinek 6 százalékát is elérheti. És nem mellesleg, Musk korábban kirúgta annak a csapatának nagy részét, amely az oda nem illő tartalmak eltávolításáért felelt, így cége könnyebben belefuthat egy nagy pofonba.

Bár a hivatalos megkeresésre az X nem reagált, Musk később – stílusosan magán a platformon – cáfolta az információt, ám a dél-afrikai születésű milliárdos korábban is gyakran változtatta véleményét, így nem nagy bátorság kijelenteni, hogy nála bizony sosem lehet tudni.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20231020_Konnyen_lehet_hogy_hamarosan_nem_lesz_elerheto_Europabol_a_Twitter#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

2024-ben is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program a kkv-k számára, a feltételek sem változnak

Továbbra is változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya …