2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Kivonul Magyarországról a Jófogás és a Használtautó.hu tulajdonosa

Hirdetés

Kivonul Magyarországról a Jófogás és a Használtautó.hu tulajdonosa

Eladja érdekeltségeit és kivonul Magyarországról a Jófogás.hu, a Használtautó.hu és az Autonavigátor.hu portálok tulajdonosa, az Adevinta. A norvég központú társaság az Mmonline.hu-nak azzal indokolta a lépését, hogy “bár sok kiaknázatlan potenciált látnak Magyarországon, de nem biztosak abban, hogy az Adevintán belül van a legjobb helye a fenti portáloknak”, és hogy ők lennének “a legjobb tulajdonos hosszú távon ahhoz, hogy támogassa őket a bennük rejlő lehetőségek kibontakoztatásában”, ezért döntöttek az eladás mellett.

Az Adevinta arra a kérdésre, hogy mikor és kinek adhatják el a kérdéses szolgáltató oldalakat, csak annyit közölt, hogy a részletekről a bejelentés napján számolnak majd be.

Az Mmonline.hu szerint a cég már 2021-ben eldöntötte, hogy felülvizsgálja több piacát, így a magyarországit is és az öt európai fő piacára fókuszál. A hazai leányvállalathoz ezek szerint tavaly hiába érkezett új vezérigazgató és dolgozott ki 3 éves stratégiát.

Hirdetés

Az Mmonline.hu emlékeztet, hogy a cég a 2010-es évek elején-közepén komoly erőforrásokat fektetett abba, hogy a magyar online piactéri és apróhirdetési piac főszereplője legyen. 2021-ben viszont GVH-vizsgálat indult a cég ellen, “gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmának feltételezett megsértése miatt”.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230224_jofogas_hasznaltautohu_autonavigator_adevinta_eladas_kivonulas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Tiborcz István szerint nem jó, hogy ennyire olcsók a magyar szállodák

Tiborcz István szerint nem jó, hogy ennyire olcsók a magyar szállodák

Az ötcsillagos szállodák átlagárait is fel kell emelni, hogy felzárkózzanak a nyugati árakhoz, és tükrözzék …