2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Kivonul a Renault Oroszországból

Hirdetés

Kivonul a Renault Oroszországból

Kivonul a Renault Oroszországból, a francia autóóriás a legújabb nagy nyugati cég, amelyik az Ukrajna ellen indított offenzíája nyomán elhagyja az országot – írja a BBC.

A Renault 2,2 milliárd euróért adta el az Avtovaz autógyárban birtokolt 70 százalékos tulajdonrészét a Nami nevű orosz állami járműipari kutató-fejlesztő központnak. A megállapodás egy olyan záradékot tartalmaz, amely a Renaultnak lehetősége van hat éven belül visszavásárolni a részesedését.

Az autógyártó továbbá Moszkva városának adja át a Renault Russiában lévő részvénycsomagjának 100 százalékát. Az oroszok azt közölték, hogy a vállalat oroszországi vagyona mostantól állami tulajdonba kerül. „Ma egy nehéz, de szükséges döntést kellett meghoznunk” – mondta Luca de Meo vezérigazgató. A cég 45 000 oroszországi alkalmazottja az átállást követően az orosz állam munkavállalója lesz.

Hirdetés

Korábban a hvg.hu is megírta, hogy csak igen nehezen tudott megválni a Renault Oroszországtól. Előbb a háború hírére leállították az országban a termelést, majd az ukránok megrökönyödésére újraindították. Egy ponton Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a vállalat bojkottjára is felszólított, és ennek, vagy a nemzetközi nyomás hatására végül másodjára is leálltak a gyártással. A Ladát a Renault mindössze egy rubelért (kb. öt forint) adta el az orosz államnak.  

Az orosz–ukrán háború eseményeit követő hírfolyamunkat alább találja:

227 ukrán gyerek halt meg a háború kezdete óta, állítja Ukrajna – percről percre a háborúról

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint komolyabb szankciók szükségesek az oroszokkal szemben. Az ukrán határőrök mindeközben arról számoltak be, hogy több tízezren térnek vissza a háború sújtotta országba. Folyamatosan frissülő hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220516_renault_kivonulas_oroszorszag_haboru#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 285 millió forintot vett ki a cégéből Szijjártó Péter felesége

285 millió forintot vett ki a cégéből Szijjártó Péter felesége

Akárcsak egy évvel ezelőtt, idén is 285 millió forint osztalékot vett ki cégéből Szijjártó-Nagy Szilvia, …