2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Kirúgták a Teslától a szakszervezet alapítására készülő dolgozókat

Hirdetés

Kirúgták a Teslától a szakszervezet alapítására készülő dolgozókat

Több mint 30 olyan alkalmazottját bocsátotta el a Tesla, akik New York-i Buffalo üzemében dolgoztak és épp szakszervezet alapítására készültek.

A Reuters szerint a kirúgások után kör-e-mailben tiltotta meg a vállalat a dolgozóinak, hogy felvételt készítsenek a munkahelyi megbeszéléseken anélkül, hogy ahhoz mindenki hozzájárult volna.

A szakszervezetet alapítani készülő Tesla-dolgozók a Workers United Upstate (WUU) nevű, New York-i ernyőszervezethez akartak csatlakozni, most ez a szervezet nyújtott be hivatalos panaszt a kirúgásuk miatt.

Hirdetés

A WUU most azzal vádolja a világ legértékesebb autógyártóját, hogy „a szakszervezeti tevékenység megtorlásaként” bocsátott el alkalmazottakat.

A dolgozók arra kérték az elektromosautó-gyártót, hogy tartsa tiszteletben a szakszervezet megszervezéséhez való jogukat, és felszólították a vállalatot, hogy írja alá a tisztességes választási alapelveket, amelyek megakadályoznák, hogy a Tesla megfenyegesse vagy megtorolja a dolgozókat.

Elon Musk, a Tesla tulajdonosa régóta ellensége a szakszervezeteknek, amiket igyekszik távoltartani az üzemeitől. Egy 2018-as Twitter-bejegyzésében például a részvényeik elvesztésével is fenyegette a multimilliárdos az ilyesmiben gondolkodó alkalmazottakat.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230216_Kirugtak_a_Teslatol_a_szakszervezet_alapitasara_keszulo_dolgozokat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Csalók hirdetnek a Mol nevében befektetéseket

Csalók hirdetnek a Mol nevében befektetéseket

Csalók élnek vissza a Mol nevével – közölte az olajtársaság. A Facebook-oldalukon közzétett posztban azt …