2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Kilencmilliárd forintból tudott a Mol Fehérvár épphogy bentmaradni az NB I-ben

Kilencmilliárd forintból tudott a Mol Fehérvár épphogy bentmaradni az NB I-ben

Tragikus szezont zárt a most épp Mol Fehérvár néven futó székesfehérvári focicsapat: az utolsó forduló utolsó perceiben dőlt csak el, hogy bentmarad az NB I-ben. Ez után adta le a klubot irányító Fehérvár FC Kft. a 2022-ről szóló éves beszámolóját.

Mivel a céges papírokban a naptári év számai szerepelnek januártól decemberig, a fociszezon viszont nyártól a következő nyárig tart, nyilván itt összecsúszik a 2021/22-es és a 2022/23-as szezon. Tehát ami az elért eredményeket illeti, úgy korrekt nézni, hogy 2022-ben előbb negyedik lett a csapat az NB I-ben (ez akkor a 2014 óta elért legrosszabb eredménynek számított), az Európa Konferencia Liga selejtezőin egy azeri és egy moldáv csapat legyőzése után a jóval erősebb Köln ellen estek ki, majd a bajnokság őszi szezonjának végén a nyolcadik helyen álltak, három ponttal a kieső hely előtt.

Ezt az eredményt úgy sikerült elérni, hogy eközben 8,1 milliárd forint bevételt szerzett a klub az értékesítésből és további egymilliárdot más forrásból, például az UEFA-pénzdíjakból. Ez szinte pontosan ugyanannyi, mint amennyiből 2021-ben gazdálkodhattak.

A pénz legnagyobb része természetesen a bérekre ment el, a 2021-es 4,1 milliárd után most már 5,47 milliárd forintot fizettek ki erre. Mivel a klubnak 195 alkalmazottja van, ez 2,33 millió forintos havi átlagos bért jelent.

A magyar foci két másik szupergazdag klubja közül a Ferencváros 1,3 milliárd forint profitot hozott össze 10,6 milliárd forint bevételből, a Felcsút mögött álló Puskás Futball Kft. pedig másfélmilliárd forint veszteséggel zárt.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230531_Mol_Fehervar_eves_beszamolo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

A helyszíni ellenőrzés során talált súlyos higiéniai problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy Csongrád-Csanád vármegyei …