2023. december 6., szerdaMa Miklós napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2023.12.06. Miklós Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Kijöttek az adatok: milliós fizetésért ülnek a vagyonkezelő alapítványokban a kormányközeli kinevezettek

Hirdetés

Kijöttek az adatok: milliós fizetésért ülnek a vagyonkezelő alapítványokban a kormányközeli kinevezettek

Összesen több mint 3,1 milliárd forint tiszteletdíjat vettek fel tavaly a közérdekű vagyonkezelő alapítványok élére kinevezett vezető tisztségviselők, vagyis a kurátorok és felügyelőbizottsági tagok – számolta ki a 24.hu.

A lap az elmúlt években felállított mind a 35 vagyonkezelő – köztük 21 egyetemi – alapítvány eredményét nézte végig, hiszen 2022 volt az első olyan év, amikor az összes alapítvány működött.

Az eredmények: mindössze 4 olyat találtak, ahol nem vesznek fel fizetést, miközben előfordulnak olyan helyek is, ahol havi 2,5 millió forint az átlagos tiszteletdíj.

Hirdetés

Az alapítványokban öt kurátor és három felügyelőbizottsági tag van, és a lap számításai szerint átlagosan havi egymilliót kap az összesen 280, jellemzően kormányközeli kinevezett.

Nekik összesen 3 milliárd 152 millió forintot fizettek ki tavaly, a legtöbbet, 262 millió forintot nem meglepő módon a Mathias Corvinus Collegiumnál, azaz náluk volt a havi átlagos 2,5 millió forintos kifizetés. Mindez úgy még figyelemreméltóbb, hogy 2021-ben még csak 750 ezer forint volt az átlagos díj az MCC-nél.

Amennyiben csak az egyetemi alapítványokat nézzük, úgy a Mocsai Lajos vezette Testnevelési Egyetem a csúcstartó 184 millió forinttal: a kuratóriumi tagok 2,4 milliót vehettek fel átlagosan havonta, a felügyelőbizottsági tagok pedig 1,1 millió forintot.

A vagyonkezelő alapítványokról szóló cikkeinket ide kattintva olvashatják.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20231020_Kijottek_az_adatok_millios_fizetesert_ulnek_a_vagyonkezelo_alapitvanyokban_a_kormanykozeli_kinevezettek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

2024-ben is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program a kkv-k számára, a feltételek sem változnak

Továbbra is változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya …