2023. május 31., szerdaMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Kiderült, hol vált még márkanevet a foodpanda tulajdonosa

Hirdetés

Kiderült, hol vált még márkanevet a foodpanda tulajdonosa

Idén tavasszal Magyarország mellett Ausztriában, Szlovákiában és Csehországban folytatja szolgáltatásait foodora márkanéven a Delivery Hero, amely nálunk jelenleg foodpanda néven ismert – közölte a hvg.hu-val a társaság. A világcég jelenleg négy európai országban használja a foodora márkát: Svédországban, Norvégiában, Dániában és Finnországban.

A foodorát Münchenben alapították 2014-ben, az ekkor még Volo nevű társaságot egy évvel később vásárolta fel a Rocket Internet, ekkor helyezte át központját egy másik német városba, Berlinbe. Nem sokkal később a társaság része lett egy kanadai, egy ausztrál és egy osztrák ételkiszállító cég is, majd alig pár hónap elteltével a Rocket Internet – a foodora márkával együtt – olvadt be a Delivery Heróba, amely jelenleg a skandináv piacon használja a brandet.

Ha a foodpanda neve csak félig változik meg, ez elmondható a megjelenéséről is: a foodora, bár más logót használ, ugyanazt a színvilágot képviseli.

Hirdetés

Elsőként – a tervezett, áprilisi váltás előtt szűk egy héttel – a Telex írt arról, hogy nevet és logót vált a piacvezető ételkiszállító és gyorskereskedő. A foodpanda név nem bizonyult hosszú életűnek: a húsz évig Netpincér néven működő márka tulajdonosa 2021 októberétől használta ezt a márkanevet.

A névváltásról nemrég a hvg.hu beszélgetett a Delivery Hero európai és magyarországi vezetőjével. Pedram Assadi akkor arról beszélt, egy névváltást nem csak a cégek összeolvadása indokolhatja, de az is, hogy igyekeznek arra felhívni a figyelmet, a márka már nem csak készétel-kiszállító, hanem ennél szélesebb körű szolgáltatásokat kínál.

A 2011-ben alapított Delivery Hero ma a világ legnagyobb ételkiszállító platformja, amely négy kontinens több mint hetven országban van jelen. A vállalat európai központja Berlinben van, innen kilenc ország működését irányítják. A Delivery Hero világszerte különböző márkaneveken operál.

A foodpanda márkanév így rövid magyarországi és szlovákiai karrier után eltűnik Európából, 11 ázsiai országban azonban tovább működik.

A foodpanda először 2013 márciusában jelent meg Magyarországon önálló márkaként, végül 2014 végén megvásárolta a hazai nagy konkurenst, a NetPincért – három délkelet-európai, hasonló profilú portállal egy időben. Ezt a céget két évvel később kebelezte be a Delivery Hero, majd 2021 őszén nevezte át a márkát foodpandára.

A cég ma nagyjából négyezres futárflottával működik, legutolsó lezárt évében, 2021-ben 18 milliárd forintos árbevételt ért el.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230324_foodpanda_foodora_nevvaltas_etelkiszallitas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Szép nyereséggel zárta első teljes évét Orbán Viktor lányának cége

Szép nyereséggel zárta első teljes évét Orbán Viktor lányának cége

Ugyan csak 2021 decemberében hozta létre tanácsadó cégét a miniszterelnök lánya, Szokira-Orbán Sára, már az …