2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Kevesebb adót kell fizetniük a vendéglátásban dolgozóknak, eltörlik a SZÉP-kártya füleit

Hirdetés

Kevesebb adót kell fizetniük a vendéglátásban dolgozóknak, eltörlik a SZÉP-kártya füleit

Turisztikai akciótervről döntött a kormány – jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint a vendéglátásban és idegenforgalomban működő vállalkozások támogatását azért tartja fontosnak a kormány, hogy Budapesten és vidéken biztosított legyen a helyek nyitvatartása a mostani energiaválság közben is.

Ennek érdekében a SZÉP-kártya úgynevezett füleit eltörlik, vagyis mostantól nem különül el a vendéglátásra és a turizmusra szánható cafeteria-keret, a teljes összeget belső korlát nélkül lehet felhasználni.

Felfüggesztik a turizmusfejlesztési hozzájárulást is, az intézkedés október 31-e és március 31. között hatályos, vagyis az eddigi időszakra már befizetett adót visszatérítik majd a vállalkozásoknak. A hozzájárulás az árbevétel 4 százaléka, vagyis a cégek ennyivel több pénzből gazdálkodhatnak – emelte ki Gulyás.

Hirdetés

A turisztikai szereplők kérésére munkaidőkeret-szabályozást vezetnek be az ágazatban, a jövőben 24 havi munkaidőkeretben lehet elszámolni a túlórákat.

Az első két intézkedés nem újdonság, ideiglenesen azokat már a Covid idején is alkalmazta a kormány.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221116_Kevesebb_adot_kell_fizetniuk_a_vendeglatasban_dolgozoknak_eltorlik_a_SZEPkartya_fuleit#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Az állam már spórol a beruházásain, a külföldi cégek hozzák ide a pénzüket

Az állam már spórol a beruházásain, a külföldi cégek hozzák ide a pénzüket

Az idei harmadik negyedévben az egy évvel korábbinál 7,7 százalékkal több beruházás volt Magyarországon – …