2020. augusztus 4., keddMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Jövő héten a BKK igazgatótanácsa elé kerül a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzés

Jövő héten a BKK igazgatótanácsa elé kerül a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzés

Draskovics Tibort, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának elnökét, volt minisztert a Klubrádió kérdezte a Lánchíd ügyéről. A híd körül a Fidesz és a kormány szerint csak a szerencsétlenkedés megy, Draskovics azonban úgy látja, ez nem igaz, a tények mást mutatnak.

A volt miniszter szerint a Tarlós István vezette főváros jóváhagyott ugyan egy közbeszerzési kiírást, de akkor a rendelkezésre álló összeg kétszereséért vállalták volna el a kivitelezők a Lánchíd felújítását. A BKK most januárban mondta ki, hogy ezek a feltételek nem elfogadhatóak, de így gondolta az előző vezetés is, egyszerűen túl drága volt.

Draskovics a műsorban önmagának tette fel a kérdést, hogy: mit lehet ilyenkor tenni? Meg lehet próbálni újra kiírni ugyanazt a tendert, hátha valami csoda folytán lejjebb mennek az árak, ő azonban ennek nem híve. A másik megoldás, hogy alaposan átgondolják, mi legyen a kiírás műszaki tartalma, azért, hogy minden, ami fontos a Lánchíd tartós, jó színvonalú megőrzéséhez, megvalósuljon, de semmi olyan ne, amire viszont nincs fedezet. Ez utóbbi elképzelésben nincs benne a Váralagút és a 2-es villamos megállójának felújítása.

A BKK igazgatótanácsának elnöke a műsorban elmondta:

annyira az utolsó simításoknál tartanak, hogy a közlekedési cég igazgatósága a jövő héten tárgyalja, és szerinte jóvá is hagyja a közbeszerzési kiírás tervezetét. Ha a jóváhagyás megvan, akkor már csak a jogi procedúra van hátra.

Kiderült az is, hogy mivel nagy értékű, nemzetközi közbeszerzésről van szó, meg kell jelentetni az Európai Unió közbeszerzésekkel foglalkozó kiadványában. Ennek van némi átfutási ideje, de a döntés után néhány napon, legfeljebb egy héten belül megjelenik a kiírás.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200710_Jovo_heten_a_BKK_igazgatotanacsa_ele_kerul_a_Lanchid_felujitasarol_szolo_kozbeszerzes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Esélye sincs a Real Madridnak a világ legértékesebb klubja versenyben

Esélye sincs a Real Madridnak a világ legértékesebb klubja versenyben

A pénteken nyilvánosságra hozott listát az NFL-klubok uralják. A Cowboyst, amely 2016-ban a Real Madridot …