2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Hivatalos: adózási és adminisztratív könnyítéseket kapnak a turisztikai vállalkozások

Hirdetés

Hivatalos: adózási és adminisztratív könnyítéseket kapnak a turisztikai vállalkozások

Kihirdették hétfő este a Magyar Közlönyben a SZÉP-kártyával kapcsolatos változást. A rendelet szerint a kormány annak érdekében, hogy javuljon a turizmus-vendéglátás ágazat helyzete, egyetért egy olyan javaslatnak a kidolgozásával, amely megszüntetné az alszámlákat a Széchenyi Pihenő Kártya korlátozott rendeltetésű fizetési számlán belül.

A javaslat elkészülésének határideje december 1., a feladatnak Varga Mihály a felelőse.

A múlt héten bejelentett turisztikai akcióterv is visszaköszön a rendeletek között. Felfüggesztik a turizmusfejlesztési hozzájárulást is, az intézkedés október 31-e és március 31. között hatályos, vagyis az eddigi időszakra már befizetett adót visszatérítik majd a vállalkozásoknak. Mint korábban már írtuk, a hozzájárulás az árbevétel 4 százaléka, vagyis a cégek ennyivel több pénzből gazdálkodhatnak.

Hirdetés

Kevesebb adót kell fizetniük a vendéglátásban dolgozóknak, eltörlik a SZÉP-kártya füleit

A kormány több intézkedésről döntött a turisztikai ágazat segítésére.

A turisztikai ágazatot érintő adminisztrációs terhek csökkentéséről is megjelent a rendelet. Eszerint kitolták a vendéglátók és a turisztikai attrakciók számára az adatszolgáltatási kötelezettséget, amit a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba kellene továbbítaniuk.

Arról, hogy ez mit jelentene a vendéglátóknak, ebben a cikkben írtunk bővebben:

Minden korsó sörhöz nem állíthat rendőrt, de több adat kell az államnak a vendéglátóktól

A szállodákhoz hasonlóan a vendéglőktől és a rendezvényektől is statisztikai információkat vár az állam reklámért cserébe, de ezúttal nem a kuncsaftok adataira kíváncsi. A rendszer újabb terhet jelent a megtépázott ágazatnak.

A turisztikai szereplők kérésére munkaidőkeret-szabályozást vezetnek be az ágazatban, a jövőben 24 havi munkaidőkeretben lehet elszámolni a túlórákat.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221122_magyar_kozlony_szep_kartya#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Nem közlekednek a vonatok hétfőn Ausztriában, így kimaradnak a Bécs-Budapest járatok is

Nem közlekednek a vonatok hétfőn Ausztriában, így kimaradnak a Bécs-Budapest járatok is

Miután az utolsó pillanatban meghiúsultak a bértárgyalások, az osztrák vasúti dolgozók egésznapos munkabeszüntetést tartanak hétfőn, …