2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Hazajuthatnak az indiai munkások, akik fizetés nélkül maradtak a Budapest-Belgrád vasútvonal építésén

Hazajuthatnak az indiai munkások, akik fizetés nélkül maradtak a Budapest-Belgrád vasútvonal építésén

A héten hazatérhetnek az indiai munkások a Budapest-Belgrád vasútvonal építéséről – idézi a Mašina szerb híroldalt a Mérce. A több mint negyven munkás a múlt héten kezdett demonstrációba, mivel az őket foglalkoztató cég nem fizette ki munkabérüket, sőt, élelmet és ivóvizet sem biztosított a számukra.

A dolgozókat szakszervezetek és civil szervezetek nyomására az indiai nagykövetség juttatja haza, és a bérük kifizetéséről is gondoskodik majd. Miután az Útépítő Munkások Független Szerbiai Szakszervezete értesült a helyzetről, szólt az Építőipari és Faipari Szakszervezetek Nemzetközi Szövetségének, amelynek ők és az indiai Tamil Maanila Kattida Thozhilalar Sangam (TMKTS) is tagja. Az indiai szervezet ezután helyezett nyomást a nagykövetségre.

Az Indiából érkező építőmunkások egy Nikolic nevű építkezési alvállalkozónál dolgoznak ideiglenes szerződéssel. A cég hivatalosan egy amerikai társaság, az IDEA Capital tulajdona, és évek óta ismert arról, hogy az indiai szubkontinensről szállít olcsó munkaerőt szerbiai építkezésekhez.

A Nikolic építővállalatnak nem az első ilyen botránya. Az indiai vendégmunkásokat kizsákmányoló gyakorlat iskolapéldájának nevezte a történteket Arun Kumar, az Indiai Központi Szakszervezeti Tanács (AICCTU) tagja.  

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200825_hazaterhetnek_az_indiai_munkasok_szerbiabol#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 A Digi szerint ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton

A Digi szerint ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton

Szeptember 15-én tették nyilvánossá a 900 MHz és az 1500 MHz mobil frekvenciaárverés eljárásának tervezetét. …