2024. február 29., csütörtökMa  napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.02.29.  Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Harmincmilliárd forinttal tömte ki hulladékos cégét a Mol

Hirdetés

Harmincmilliárd forinttal tömte ki hulladékos cégét a Mol

30 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre a Mol még a nyár elején az állami hulladékkoncessziót ellátó hulladékos cégében, a Mohu Mol Hulladékgazdálkodási Zrt.-ben – írja a 24.hu. A lap szerint a cég alaptőkéjét 5 millió forinttal emelték, 50 darab, darabonként 100 forintos névértékű részvény jegyzésével, ám a részvények kibocsátási árát egyenként 600 millió forintban állapították meg, így jön ki a 30 milliárdos tőkeemelés.

A Mol szerint minderre azért volt szükség, mert a cégnél negyedévente jönnek a bevételek, de havonta kell fizetni a szállítóknak, emellett a szükséges beruházásokat is finanszírozni kell.

 

Hirdetés

Indul az új típusú hulladékkezelés, de mit hoz a magasabb költségeken kívül?

Drasztikusan növeli a cégek költségeit és vele az inflációt, kurtán-furcsán ítélték oda a koncessziót, feltűnően kedvező lépéseket tesz az érdekében a kormányzat, sokan kételkednek a sikerében – sorakoznak a kérdések a most szombaton induló új hulladékrendszerrel kapcsolatban, amelyet 35 évre kapott meg a Mol Nyrt.

A lap rákérdezett a Mohu fővárosra specializálódott, a Budapesti Közművekkel közös cégére is, ami a fővárosi hulladékgazdálkodási feladatokat látná el, de még nem kezdte meg a működést – a budapesti hulladék kezelését addig a BKM látja el egy régiókoordinátori szerződéssel –, mivel a közös vállalat létrehozására az Európai Unió Versenyhatóságának is rá kell bólintania.

 

Megvan a cég, amelyik elvileg júliustól elviszi Budapesten a szemetet

Az előkészületek késésben vannak, és az országos hulladékgazdálkodási koncessziót elnyerő Mol fővárosi leányvállalatának talán még engedélye sincs.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230824_mol_mohu_hulladekgazdalkodasi_zrt_tokeemeles_hulladekkoncesszio#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

2024-ben is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program a kkv-k számára, a feltételek sem változnak

Továbbra is változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya …