2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Gyerekeknek reklámozó influencerügynökségeket bírságolt meg a GVH

Hirdetés

Gyerekeknek reklámozó influencerügynökségeket bírságolt meg a GVH

Influencerügynökségek megbírságolásáról adott hírt a Gazdasági Versenyhivatal. Még tavaly történt, hogy az Ask Bongo mobiljátékot működtető ausztrál céget 350 millió forintra büntették, amiért burkolt reklámokkal próbált gyerekeket rávenni arra, hogy emelt díjas SMS-eket küldjenek, és elhallgatták azt, hogy ezek az üzenetek mennyibe kerülnek.

Az ausztrál céggel együtt három magyar influencerügynökség és egy webtartalomgyártó felelősségét is megállapította a hivatal, de mivel ezek a cégek együttműködőek voltak, bírságolás helyett csak „a jövőbeni jogkövetést elősegítő programokat” írtak elő számukra.

A határidő most letelt, a GVH pedig ellenőrizte, mi valósult meg az ígéretekből. Mint kiderült, a négy vállalkozásból hárman késve, vagy hiányosan dokumentálva hajtották végre a hatóság által előírt programot. Emiatt megbüntették ezt a három céget – a Bona Extra Kft.-t, a P4R Digital Agency Kft.-t. és a Social Guru Magyarország Kft.-t, igaz, az eredeti nagy bírsághoz képest itt nem volt szó százmilliós nagyságrendű büntetésről, összesen 900 ezer forintot kell fizenti.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220517_Gyerekek_reklam_influencer_ugynokseg_GVH#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 285 millió forintot vett ki a cégéből Szijjártó Péter felesége

285 millió forintot vett ki a cégéből Szijjártó Péter felesége

Akárcsak egy évvel ezelőtt, idén is 285 millió forint osztalékot vett ki cégéből Szijjártó-Nagy Szilvia, …