2020. augusztus 11., keddMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Göd után különleges gazdasági övezetet alakítanának ki Mosonmagyaróváron is

Göd után különleges gazdasági övezetet alakítanának ki Mosonmagyaróváron is

Különleges gazdasági övezet kialakítását támogatja a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat Mosonmagyaróváron, az erről szóló határozatot a pénteken tartott rendkívüli közgyűlésen fogadták el a képviselők, közölte az önkormányzat. Németh Zoltán (Fidesz-KDNP), az önkormányzat elnöke elmondta,

a különleges gazdasági övezetté nyilvánítást a város önkormányzata kezdeményezte, amivel a megyei önkormányzat egyetért.

Németh szerint az a cél, hogy elősegítsék olyan gazdasági környezet létrejöttét, ahol a megyei önkormányzat által megállapított, kedvező adókörnyezet segíti a betelepülő befektetőket. A megyei önkormányzat szeretné elérni azt is, hogy

állami beruházásként épüljön meg a tervezett, az 1-es és a 86-os utat összekötő út,

amely lehetővé tenné új iparterületek feltárását, egyben lehetőséget teremtene, hogy a forgalom elkerülje Mosonmagyaróvár Moson településrészét.

Az elfogadott határozat előterjesztése szerint négy mosonmagyaróvári cég – az Immo Reál Kft., a Milüp Kft., a Moson Projekt Kft. és az Alas Minerals Hungaria Kft. – kezdeményezte a mosonmagyaróvári képviselő-testületnél a terület különleges gazdasági övezetté nyilvánítását.

Az Alas Minerals Hungaria Kft. ötmilliárd forintot meghaladó ipari beruházást szeretne az érintett területen megvalósítani.

Amennyiben a kormány különleges gazdasági övezetté nyilvánítja a területet, a megyei önkormányzat megállapodást köt a mosonmagyaróvári önkormányzattal az érintett területtel kapcsolatos feladat- és hatáskörök ellátásáról, amelyek költségét a megyei önkormányzat biztosítja.

Áprilisban a gödi Samsung-gyárat és a körülötte lévő területet nyilvánították különleges gazdasági övezetnek. Akkor a helyi vezetés kifejezetten ellenezte a kormányzati lépést, igaz, ott utóbbi kezdeményezte ezt. Mosonmagyaróvár most a jelek szerint saját maga akar ilyet.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200731_Kulonleges_gazdasagi_ovezetet_alakitananak_ki_Mosonmagyarovaron#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Új rekordot állított fel idén az OTP sajátrészvény-vásárlása, hiszen a hétfői vásárlással a bank meghaladta …