2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / G7: Több pénzt fizetett a Szerencsejáték Zrt. NER-közeli cégeknek, mint a lottóötösökre

G7: Több pénzt fizetett a Szerencsejáték Zrt. NER-közeli cégeknek, mint a lottóötösökre

Rendszeresen érkeznek hírek arról, hogy a Szerencsejáték Zrt. milyen NER-közeli cégeknek vagy szervezeteknek ad pénzt, most viszont a G7 összesítette is az elmúlt négy év ilyen szerződéseit. A portál úgy számolt: a Szerencsejáték Zrt. 2019 augusztusa óta 1012 szerződést kötött 123 milliárd forint értékben, ebből 73 milliárd forint NER-közeli cégekhez került.

Ez több pénz, mint amennyit a lottóötösökre ugyanennyi idő alatt kifizettek – a négy év 22 telitalálata együttvéve 33,4 milliárd forintot ért. (Azt természetesen a G7 is hozzáteszi, hogy a 73 milliárdos szám nem a tiszta profit, mert a cégek még szoktak munkát is végezni jó esetben, ami nem ingyen van.)

A legnagyobb nyertes a kormánykommunikáció pályázatain sorozatban nyertes két cég, a New Land és a Lounge Design, mindkettő Balásy Gyuláé. Velük 2021-ben kötöttek 2024 végéig szóló 35 milliárd forintos szerződést – így jött ki az, hogy például 2022-ben a teljes magyarországi reklámpiac 3 százalékának megfelelő összeget garantált ez a szerződés.

A második legtöbb pénzt a Scientific Games nevű cégnek adták – mivel a vállalat profilja szerencsejátékok technikai és szakmai hátterének szolgáltatása, itt nyugodtan elhihetjük, hogy a négy év alatti 26 milliárd forint a szerencsejátékokra megy el.

A listán a harmadik a Hung-Ister, ami egykor a Simicska-birodalomhoz tartozott, ma már a KESMÁ-é, mögötte jön a 4iG a sorrendben.

* * *
Lakástámogatás meglévő és vállalt gyermekek után

A lakástámogatási rendszer egyik legfontosabb eleme a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK). Az igénylők lakáscéljuk megvalósításához 600 ezer és 10 millió forint közötti összeget kaphatnak meglévő és vállalt gyermekük után. A Bankmonitor CSOK kalkulátorával a támogatási jogosultság könnyen ellenőrizhető, de azt is meg lehet tudni, hogy igényelhető-e a támogatáshoz kapcsolódó kedvezményes CSOK-hitel.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230829_Szerencsejatek_Zrt_NER_kozeli_cegek_lotto#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Reagált a MÁV arra, hogy az osztrákoknak elege lett a késésekből

Reagált a MÁV arra, hogy az osztrákoknak elege lett a késésekből

„Ahhoz, hogy az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) Bécsben ne kényszerítse átszállásra a Budapest felől érkező …