2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Fővárosi taxik: még nincs megállapodás a tarifákról

Hirdetés

Fővárosi taxik: még nincs megállapodás a tarifákról

Két taxis szervezet képviselőivel egyeztetett hétfőn Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes. A Független Egységes Szakszervezetek Szövetsége és a Nemzeti Szakszervezet Taxis Tagozata egyebek mellett azonnali tarifaemelést követelt azután, hogy kedd éjjel a kormány eltörölte az üzemanyagok hatósági árát, így akkortól taxisoknak is piaci áron kell tankolniuk.

A Népszava megkérdezte Kiss Ambrust arról, hogyan zajlott az egyeztetés, ő azonban arra hivatkozva, hogy még nagyon a folyamat elején tartanak, nem szeretné kommentálni az ülésen elhangzottakat. Annyit tett hozzá, hogy „meghallgatták a taxisok javaslatát, amelyről még az idén folytatják az egyeztetést”.

A főpolgármester-helyettes egy pénteki háttérbeszélgetésen azt mondta, annak a lehetőségét, hogy a májusi után újabb tarifaemelést hajtsanak végre a fővárosi taxik esetében, sem kizárni, sem megígérni nem tudja.

Hirdetés

Kiss azt is mondta, hogy a taxis érdekvédelmi szervezetek is megosztottak abban a kérdésben, hogy egy újabb áremelés javítana-e a helyzeten.

Legutóbb május 9-én emelkedtek a fővárosban a taxisok tarifái: az alapdíj 700-ról 1000 forintra, a kilométerdíj 300-ról 400-ra, a percdíj pedig 75 forintról 100 forintra nőtt. Akkor a a 33 százalékos emelést a legutóbbi díjmegállapítások óta bekövetkezett üzemanyagár-emelkedéssel, a megnövekedett inflációval és a minimálbér emelkedésével indokolták.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221212_fovaros_taxi_tarifa_emeles_uzemanyag#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Nemrég alapított svájci cég veheti meg a gönyűi kikötő egy részét

Nemrég alapított svájci cég veheti meg a gönyűi kikötő egy részét

Egy szerda esti kormányhatározat szerint a Győr–Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő egyes területrészein multimodális terminált fejlesztenek. …