2020. július 10., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.10. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Erste: Gyorsan kilábalunk a válságból, már a felívelő ágban járunk

Hirdetés

Erste: Gyorsan kilábalunk a válságból, már a felívelő ágban járunk

V alakú lesz a válság, ráadásul a V jobb szára már elindult – mondta Erdei Zsuzsa, az Erste Bank kisvállalkozói területért felelős vezetője a bank online sajtótájékoztatóján. A szakértő arra alapoz, hogy a kis- és mikrovállalkozások is egyre inkább újraindulnak, és a felmérések szerint a legkisebb cégek vezetői nagyon jól tudtak alkalmazkodni a járványhelyzethez. A júniusi forgalmi adatok pedig már nagy derűlátásra adnak okot: a tavalyi júniushoz képest 11 százalékkal nőtt az Ersténél vezetett számláik forgalma.

Az ipar nem pattant még vissza, ott 2 százalékos a forgalomcsökkenés, de a kereskedelem 8, a szolgáltató szektor pedig 3 százalékkal növekedett.

Az a felmérés készítőit is meglepte, hogy melyik szektor lett a legnagyobb nyertes:

Hirdetés

az oktatáshoz kapcsolódó számlaforgalom 79 százalékkal nőtt.

Annyian kezdtek bele ugyanis a válság alatt online tréningekbe vagy nyelvtanulásba, hogy amelyik cég ezzel foglalkozott, hatalmasat kaszált az elmúlt hónapokban.

A szállítás, raktározás szektor 13 százalékkal nőtt, a kommunikációs szektor 18 százalékkal. A humán-egészségügyi ellátásokra 46 százalékkal többet költöttek, mint tavaly júniusban.

A vendéglátás forgalma 23 százalékkal esett vissza – ott a következő hónapokban várnak nagyobb növekedést –, az ingatlanügyleteké 19-cel. A legrosszabbul nem meglepő módon a művészet, szórakozás, szabadidő elnevezésű szektor zárt, ott 33 százalékos a csökkenés.

A fizetési moratóriummal éltek olyan sokan, mint amire számítani lehetett – mondta Erdei Zsuzsa. A törlesztéses hitellel rendelkező ügyfelek 29, a folyószámlahitelesek 40 százaléka választotta a moratóriumot az Ersténél, a legtöbben a legkisebb cégek közül kérték, hogy ne kelljen törleszteniük.

Az Erste a júniusi forgalmi adataiban más számokat is talált, amelyek arra utalnak, hogy gyorsan kilábalunk a válságból. A készpénzforgalom jelentősen megugrott, a pénztári befizetések már alig maradnak el a korábbi időszakban mérttől, az ATM-es készpénzfelvételek pedig 20 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200624_erste_valsag_kilabalas_cegek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Koronavírusos lett a győri Audi-gyár egyik dolgozója

Koronavírusos lett a győri Audi-gyár egyik dolgozója

Pozitív lett a győri Audi-gyár egyik alkalmazottjának koronavírus tesztje – írja az Index. A lapnak …