2020. május 26., keddMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2020.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Erre kell figyelniük a cégeknek a járulékfizetési kedvezmények érvényesítéséhez

Hirdetés

Erre kell figyelniük a cégeknek a járulékfizetési kedvezmények érvényesítéséhez

Március 24-én lépett hatályba a magyar kormány intézkedéscsomagja a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére, amely egyes cégek adó és járulékfizetési kedvezményeit is tartalmazza.

Az EY adótanácsadó cég közleményében felhívta a figyelmet, hogy utóbbiak érvényesítéséhez a főtevékenységgel kapcsolatos árbevételi kritériumokat is teljesíteni kell.

Ahhoz, hogy egy vállalkozás a rendkívüli egészségügyi vészhelyzeti adókedvezményeket igénybe vegye, a rendelet hatálybalépését megelőző 6 hónapban az adózó bevételének legalább 30 százaléka az érintett főtevékenységből kellett, hogy származzon.

„A megfelelő feltételek teljesítése mellett ugyanakkor a kötelezettség alól nem csupán a főállásban foglalkoztatott kollégáknál mentesülhet az adott társaság. Az életbe lépő adófizetési moratórium a kölcsönzött munkaerőre is érvényesíthető” – mondta Bedő Krisztina, az EY személyügyi tanácsadással foglalkozó üzletágának partnere.

Hirdetés

A járulékmentesség nem érinti a biztosított társadalombiztosítási- és munkaerőpiaci ellátásokra való jogosultságát és az ellátások összegét.

Ennek megfelelően a márciusi, áprilisi, májusi és júniusi hónapok szolgálati időnek minősülnek, emiatt a keresetet, jövedelmet a nyugellátás összegének megállapítása során figyelembe kell venni.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200327_Erre_kell_figyelniuk_a_cegeknek_a_jarulekfizetesi_kedvezmenyek_ervenyesitesehez#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Egyelőre nincs gond a Netflix kínálatával, de az év második felében már lehetnek problémák – nyilatkozott …