2020. szeptember 25., péntekMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Elmarasztalta a GVH a Wizz Airt

Elmarasztalta a GVH a Wizz Airt

A Gazdasági Versenyhivatal azért indított eljárást a Wizz Airrel szemben, mert tavaly április 11. és július 10. között a Booking.comon keresztül történt foglalásainál 10 százalékos Wizz-kredit visszatérítést hirdetett, ám csak ötöt adott.

Amikor valaki regisztrál Wizz Air online felületén, ott automatikusan Wizz-számlája nyílik, amit pénzbefizetéssel lehet feltölteni kreditekkel. A légitársaság járataira erről a számláról is lehet jegyet vásárolni vagy szállást foglalni, és ott írják jóvá a meghirdetett kedvezményeket is. A Wizz Air a 2019-es, megtévesztőnek talált kedvezményeket mobilappjában, e-mail-kampányában, valamint a weboldalán is promotálta.

A GVH határozatának indoklásából kiderül, hogy a magyar bázisú légitársaság tudott az eltérésről, mégsem korrigálta.

A versenyhivatal már korábban is marasztalta el a Wizz Airt: tavaly júliusban negyedmilliárd forint kompenzáció kifizetésében egyeztek meg, akkor az utasok panaszai alapján vonták őket eljárás alá a Wizz Flex repülőjegy-kiegészítő szolgáltatás hibái miatt. Szintúgy 2019-ben büntette meg őket a kormányhivatal is 300 millió forintra egy fogyasztóvédelmi eljárás nyomán, akkor öt járattal kapcsolatban állapítottak meg szabálysértéseket.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200803_gvh_wizz_air_elmarasztalas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 30 milliárdot kaszáltak tavaly Mészáros építőipari cégei

30 milliárdot kaszáltak tavaly Mészáros építőipari cégei

Mészáros Lőrinc érdekeltségei közül utolsóként a ZÁÉV Zrt. is beszámolt a tavalyi teljesítményéről, így kiderült, mennyi nyereséget értek …