2020. augusztus 14., péntekMa Marcell napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.14. Marcell Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Elmarad a sztrájk, emelte a béreket az Ózdi Acélművek

Elmarad a sztrájk, emelte a béreket az Ózdi Acélművek

Meglepő fordulatot vett a Vasas Szakszervezeti Szövetség és az Ózdi Acélművek között folyó vita a január óta húzódó bértárgyalásokról – írja a Népszava. Két hete már sztrájkbizottság alakult, a lap szerint ötszáz acélipari munkása szinte egyöntetűen a munkabeszüntetés megtartása mellett lett volna. Azóta azonban a sztrájkbizottságot is feloszlatták, mivel okafogyottá vált.

A múlt hét vége óta egyenként keresi meg a dolgozókat a menedzsment, és módosítja a munkaszerződéseiket – nyilatkozta László Zoltán, a Vasasok alelnöke. Bizonyossá vált, hogy a szakszervezetet megkerülve a német hátterű cég béremelést hajt végre. Ennek mértékéről a szakszervezet majd a bértömeg-változásból következtethet.

A szakszervezet minden munkavállaló számára egységesen bruttó havi 20 ezer forintos alapbéremelést, ezen felül a bértömeg 2-4 százalékára rúgó teljesítményalapú differenciált emelést kért. Szerették volna továbbá azt a 13. havi bért is visszakapni.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200728_ozdi_acelmuvek_sztrajk_beremeles#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Közel kétmilliárd forintra pályázhatnak a magyar borászatok

Közel kétmilliárd forintra pályázhatnak a magyar borászatok

A koronavírus-járvány gazdasági hatásait enyhítendő átmeneti támogatási programot hozott létre az agrártárca a borászatoknak, az első pályázatokat …