2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Eldugják a sörsátrakat a katari vébén, nehogy szem előtt legyenek

Hirdetés

Eldugják a sörsátrakat a katari vébén, nehogy szem előtt legyenek

Nem győznek eldugni a stadionok környékén felállított sörsátrakat a nemsokára kezdődő focivébé szervezői, miután a katari királyi család állítólag erre adott utasítást – írja a The New York Times.

A FIFA és a katari szervezők megállapodása értelmében az eseményen lehet majd kapni alkoholt, a katari hatóságok ugyanakkor azt kérték az alkoholárusoktól és a fogyasztóktól is, hogy tartsák tiszteletben a helyi szokásokat.

Bár a konzervatív muszlim országban legális az alkoholfogyasztás, többnyire csak kijelölt hotelek bárjaiban érhető el, amelyeket leginkább a külföldi vendégek látogatnak.

Hirdetés

Az utolsó pillanatban meghozott döntés különösen nagy érvágást jelent az amerikai Budweiser sörmárkának, amely négyévente 64 millió fontot, azaz több, mint 30 milliárd forintot fizet a FIFA-nak, hogy forgalmazhassa a termékeit a vébé alatt. A márka képviselői a New York Times-nak azt nyilatkozták, csak szombaton értesültek a döntésről, de együttműködnek a futballszövetséggel, hogy megfeleljenek a rendeletnek.

A sörsátrakat érintő döntés már a sokadik a visszatetszést keltő események sorában, amelyek a vébét övezik. A hírek szerint az elmúlt évtizedben legalább 6500 vendégmunkás vesztette életét a bajnokság előkészületeit érintő munkálatok során, de aggasztó információk érkeznek az LMBTQ kisebbségek helyzetéről is az országban.

Az elmúlt napokban olyan hírességek, mint Dua Lipa és Rod Stewart is egyértelművé tették, hogy a fenti okok miatt nem fognak fellépni a rendezvényen, David Beckhamet pedig számos bírálat érte a nagyköveti szerep vállalása miatt.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221117_katari_vilagbajnoksag_sorsatrak_eldugasa#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Kitiltja Amerika a Huawei és a ZTE új termékeit

Kitiltja Amerika a Huawei és a ZTE új termékeit

Az Egyesült Államok megtiltja több kinai techóriás, köztük a Huawei és a ZTE új termékeinek …