2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Egyre nagyobb bajban a Norbi-birodalom: már a NAV próbálja behajtani a tartozását

Hirdetés

Egyre nagyobb bajban a Norbi-birodalom: már a NAV próbálja behajtani a tartozását

A GVH még idén májusban büntette meg a Norbi Update-et, mondván a cég 280 videóbejegyzését nézték át, és arra jutottak, hogy azok megtéveszthették a fogyasztókat a termékek összetételét, hatásait, a cég piaci pozícióját, illetve egy termék esetében annak forgalmazhatóságát illetően.

A cég tulajdonosa, Schobert Norbert először azt mondta, hogy együttműködik a hatósággal, később már „igazságtalan döntésnek” minősítette a 40 millió forintos büntetést. Ezek után júniusban kiderült, hogy nem fizettek, a Norbi Update ugyanis részletfizetést kért, de az első részletet sem utalta, így 23 millió forintos végrehajtási bírságot is kaptak.

Schobert ezután egy egészen váratlan védekezéssel rukkolt elő:

Hirdetés

A Facebookot nem tekintettem reklámkommunikációnak. Kérdeznek, beszólnak, visszaszólok. Nem tudtam, hogy Facebookon az élőzés hivatalos reklámkommunikáció.

Most pedig a novekedes.hu ír arról, hogy az azóta Free Group Kereskedelmi Zrt-re átkeresztelt Norbi Update továbbra sem fizette ki a bírságot. „Tekintettel arra, hogy a vállalkozás nem teljesítette a törvényben előírt fizetési kötelezettségét, a GVH a végrehajtás foganatosítását átadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak” – árulta el a lapnak a versenyhatóság.

Egy biztos: már a bírság kiszabása előtt is gondban voltak a Norbi-birodalom cégei, erről itt írtunk korábban.

Távolról sincsenek olyan jó formában Schobert Norbiék cégei, mint amennyire fitt a család

Ha megkérdeznének egy átlagos magyart, hogy gondolkodási idő nélkül mondjon egy étkezési vagy életmódgurut az országból, a legtöbbek válaszai között ott volna Schobert Norbert vagy Rubint Réka. Csakhogy miközben a médiamegjelenéseikben és közösségi médiás eléréseikben is az ország egyik legsikeresebbjének számít a házaspár, a céges adataik alapján ezt forintosítani nem teljesen tudják.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20231020_Egyre_nagyobb_bajban_a_Norbibirodalom_mar_a_NAV_probalja_behajtani_a_tartozasat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

2024-ben is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program a kkv-k számára, a feltételek sem változnak

Továbbra is változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya …