2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Egyetlen rongáló 27 millió forintos kárt okozott a MÁV jegykiadó automatáiban

Hirdetés

Egyetlen rongáló 27 millió forintos kárt okozott a MÁV jegykiadó automatáiban

A MÁV-START jegykiadó automatáit az elmúlt két évben évi több mint 50 esetben rongálták meg, évi 10-12 millió kárt okozva. Idén sajnos romlik a tendencia, már 16 bejelentés érkezett, közel 31 millió forintos kárértékben – áll a MÁV Zrt. közleményében.

Ezek a bűncselekmények az okozott kár mértékétől függően kártérítési kötelezettséggel vagy akár szabadságvesztéssel is sújthatók.

A vasúttársaság és a hatóságok közös munkája eredménye volt, hogy végre sikerült elkapni azt az elkövetőt is, aki a jegykiadó automaták hatszori rongálásával több mint 27 millió forintnyi kárt okozott a vasúttársaságnak idén.

Hirdetés

Ezekre a dokumentumokra lesz szükség az otthonfelújítási támogatás igényléséhez

A Nemzetgazdasági Minisztérium összeszedte, hogy milyen dokumentumokat érdemes beszerezni a pályázat benyújtása előtt. Így felkészülhetünk a támogatás igénylésére.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240508_27-millio-forintos-kart-okozott-egyetlen-rongalo-a-mav-jegykiado-automataiban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Válságálló a pénzügyi karrier: idén is sikeres volt a HVG Állásbörze

Április 19-én zárult a HVG Állásbörze, az ország legnagyobb élő karrierfóruma. Két nap alatt több …