2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Egyelőre nem kapott engedélyt új toronyházai megépítésére a Mészáros-féle gigabank

Hirdetés

Egyelőre nem kapott engedélyt új toronyházai megépítésére a Mészáros-féle gigabank


“Az említett projekt ügyében döntés nem született. A tervet a tervtanács konzultációs eljárásban vizsgálta”

– válaszolta az Országos Építészeti Tervtanácsot felügyelő Építési és Közlekedési Minisztérium a Népszava érdeklődésére. A lap a Mészáros Lőrinc-féle új gigabank, az MBH új székházának a terveiről szeretett volna többet megtudni, ennyit sikerült, mert a minisztérium többet nem adott ki, szerzői jogra hivatkozva:

“tervtanács által meghozott konzultációs vélemény a benyújtott tervdokumentációra épül, amelyekkel kapcsolatban a tervezőket megillető szerzői jogokra figyelemmel kell eljárni”.

90, 78 és 65 méteres tornyokra kapott engedélyt a Mészáros-féle gigabank az Árpád híd pesti hídfőjéhez

A leendő székház építményei között nem kell távolságot tartani, a beruházásnak nem feltétele új közlekedési csomópont létesítése, infrastrukturális fejlesztések megvalósítása, derül ki a Magyar Közlönyben megjelent új szabályozásból.

Hirdetés

Mint ismert, a kormány nemrég nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásnak nyilvánította egy 90, egy 78 és egy 65 méter magas toronyház megépítését az Árpád híd pesti hídfőjénél. Nem nevezték meg, de lapunk beazonosította, hogy ez a projekt az MBH új székháza lenne. A rendeleti könnyítéssel a székház építményei között nem kell távolságot tartani, a beruházásnak nem feltétele új közlekedési csomópont létesítése, infrastrukturális fejlesztések megvalósítása.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230929_MBH_Bank_Meszaros_Lorinc_epitesi_engedely_szekhaz#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

2024-ben is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program a kkv-k számára, a feltételek sem változnak

Továbbra is változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya …