2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Egy orosz bíróság befagyasztotta a Volkswagen oroszországi vagyonát

Hirdetés

Egy orosz bíróság befagyasztotta a Volkswagen oroszországi vagyonát

Egy orosz bíróság hétfőn befagyasztotta a Volkswagen összes oroszországi vagyonát – derült ki a Reuters által látott bírósági dokumentumokból. A Volkswagen egyike volt azon külföldi autógyártóknak, amelyek felfüggesztették tevékenységüket Oroszországban, miután a nyugati országok példátlan szankciókat vetettek ki Moszkvára az ukrajnai konfliktus miatt.

Az orosz autógyártó GAZ, amely szerződést kötött a Volkswagen járműveinek gyártására, szerződésszegés miatt beperelte a német autógyártót, miután a Volkswagen augusztusban felmondta a megállapodást. A GAZ közel 16 milliárd rubelre (kb. 80 milliárd forintra) becsülte a felbontott szerződésből származó veszteségét.

A Volkswagen közben épp megpróbálja eladni a Moszkvától délre fekvő Kalugában található oroszországi gyárát, amelynek kapacitása évi 225 ezer jármű lehetne, ám 2022 márciusa óta az üzemben áll a munka. Vélhetően az orosz bírósági döntés egy lehetséges adásvételnek akarta az elejét venni, azaz a Volkswagen nem távozhat Oroszországból addig, amíg nem rendezi a GAZ-zal szembeni tartozását.

Hirdetés

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230320_VW_birosag_haboru_szankciok_Oroszorszag_GAZ#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ismét Elon Musk a leggazdagabb ember a világon

Ismét Elon Musk a leggazdagabb ember a világon

Elon Musk visszaszerezte a világ leggazdagabb embere címet, letaszítva a Louis Vuitton és Christian Dior …