2020. augusztus 11., keddMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Egy nyugdíjas százmilliós követelése bedöntheti az újpesti fociklubot

Egy nyugdíjas százmilliós követelése bedöntheti az újpesti fociklubot

A Fővárosi Bíróság június 18-án elrendelte a végrehajtást az újpesti focicsapat mögött álló Újpest 1885 Futball Kft.-vel szemben. A végrehajtást egy budapesti magánszemély indította el, a bírósági dokumentumok alapján 16,5 millió forint plusz a késedelmi kamatok miatt – írja az Mfor. A lap megkereste a klubot a kérdéseivel, válaszoltak, és részletek derültek ki a szövevényes ügyről, például az, hogy a történet egyik főszereplője az Újpest volt tulajdonosának egyik rokona.

„Egy korábbi tulajdonos hozzátartozójának közeli rokona, egy idős hölgy (szerk.: a végrehajtási eljárás kezdeményezője) több mint százmillió forintra perli az Újpest labdarúgó csapatot üzemeltető céget. Perbeli állítása szerint szerény nyugdíjas, ennek ellenére több millió forintért követeléseket vásárolt offshore kapcsolatú cégektől, melyek valamilyen módon mind az előző tulajdonoshoz kapcsolódtak” – tájékoztatta a lapot a klub.

A jogellenesen megvásárolt követelésekkel próbálja azt elérni, hogy az Újpest 1885 Futball Kft. több mint százmillió forintot utaljon át a felszámolás alatt lévő Újpest FC Kft.-be. Így az a pénz végül az offshore hitelezőkhöz és rajtuk keresztül a volt tulajdonoshoz kerülne. A klub felidézte azt is, hogy az „Újpest labdarúgócsapat megmentésekor a jelenlegi tulajdonos, Roderick Duchatelet már több százmillió forintot kifizetett a hamis igényeket bejelentő offshore cégeknek, most pedig újabb milliókat akarnak megszerezni tőle.”

A bíróságra került ügyben elsőfokon megnyerte a klub a pert, de másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla az offshore-cégek javára döntött. „Jelenleg a Kúria előtt van az ügy, remélhetőleg ott az igazság nyerni fog” – közölte az Újpest.

A történet azonban itt nem ért véget, hiszen a korábbi tulajdonos alkalmazásában lévő ügyvéd már benyújtotta többmilliós számláját a Kft. felé és felszámolással fenyegeti a klubot.

A történet megértéshez az Mfor felidézi a kezdeteket. Duchatelet 2011-ben vette meg a klubot, és miután átvette a csapat mögött álló céget, az Újpest FC Kft.-t, elkezdtek kiesni a csontvázak a szekrényből. Offshore-cégek nyújtották be a követelésüket a Kft.-vel szemben, majd egy idő után felszámolási eljárást indítottak. Bár a tulajdonos nagy összeget helyezett akkoriban az Újpest FC Kft. számlájára, a korabeli nyilatkozatok alapján abban reménykedett, hogy ezt majd visszakapja, ha a felszámolást elindító offshore-cégek nem tudják bizonyítani az igazukat a bíróságon.

Akkor Duchatelet engedélyt kapott az MLSZ-től, hogy egy újonnan alapított cégbe vigye át az indulás jogát, amire azért is volt szükség, mert ha a felszámolás jogerőre emelkedett volna, akkor az egyesület elvesztette volna licenszjogát, kizárták volna a bajnokságból és csak alsóbb osztályban indulhatott volna. Ez az új cég volt a ma is a csapat mögött álló Újpest 1885 Futball Kft. Ám mint azt a mostani végrehajtási eljárás is jelzi, a régi tulajdonos ügyei még a mai napig ráhatással vannak a cég mindennapjaira. Ahogy a lap megjegyzi:

az azonban egyelőre nem világos, hogy mégis milyen jogalapon követelik a csapat mögött jelenleg álló cégtől egy másik, felszámolás alatt álló cég tartozásait.

Az Mfor ezzel a kérdéssel is megkereste a klubot, de a folyamatban lévő ügyre való hivatkozással közölték, hogy nem állt módjukban bővebb felvilágosítást adni a részletekről.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200731_Egy_nyugdijas_szazmillios_kovetelese_bedontheti_az_ujpesti_fociklubot#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Új rekordot állított fel idén az OTP sajátrészvény-vásárlása, hiszen a hétfői vásárlással a bank meghaladta …