2020. október 2., péntekMa Malvin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.10.02. Malvin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Egy kutatás szerint a magyar cégek 40 százalékánál előtérbe került a munkavállalók jólléte a koronavírus miatt

Egy kutatás szerint a magyar cégek 40 százalékánál előtérbe került a munkavállalók jólléte a koronavírus miatt

Egy felmérés szerint azok a vállalatok, amelyeknek törődő és elkötelezett vezetői vannak, átlagosan 2 százalékponttal érnek el magasabb üzleti eredményt az átlaghoz képest. A Kincentric vizsgálatáról van szó, amelyből az is kiderült, hogy járványhelyzetben a vezetőknek nehéz döntéseket kellett hozniuk, teljesen új hozzáállásra, viselkedésre volt szükség a dolgozók lelkesítésére és motiválására.

Magyarországon a válság hatására a cégek 66 százaléka fagyasztotta be a munkaerő-felvételt, ötödük elbocsátásokról is döntött, 58 százalékuk pedig a költségcsökkentés részeként a képzési keretet is kisebbre szabta. Ugyanakkor a munkáltatók csaknem 40 százalékánál előtérbe került a munkavállalók jóllétét, a stresszkezelés támogatását szolgáló programok indítása, és új technológiák bevezetésére is hasonló arányban áldoztak a vállalatok. Ez utóbbi jelentősen növekszik a közeljövőben: 2021-ben minden második vállalat fog új technológiába fektetni, míg 61 százalék tervez a digitális megoldások gyorsabb bevezetésére koncentrálni. A stresszkezelést és a jólléti szolgáltatásokat 41 százalék szándékozik megtartani.

Júniusban a magyar vállalatok 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy már a jövőre készülnek, kísérleteznek a válság utáni időszakban fenntartható működés megoldásaival, míg minden tizedik cég már be is vezetett néhányat ezekből az új programokból. Ezzel szemben 38 százalék vélte úgy, hogy kezelik a helyzetet, kivárnak és vissza szándékoznak térni a megszokott működéshez.

A Kincentric globális kutatásának eredményei is hasonló értéket mutatnak: világszinten a vállalatok 55 százaléka készül aktívan a jövőre, és 36 százalékuk tervezi a Covid utáni új normában is biztosítani majd az otthoni munkavégzés lehetőségét. Ez nagy szám, az előrejelzések szerint Európában még magasabb, 40 százalék lesz azok aránya, akik legalább részben home office-ban folytathatják a munkát. A megkérdezett HR-esek szerint globális szinten jól menedzselték a cégek a járványhelyzetet, 56 százalékuk fektetett munkavállalói jóllét szolgáltatásokba, mert belátták, hogy kezelni kell a krízishelyzet okozta pszichés nyomást is.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200915_koronavirus_kkv_homeoffice#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Újjáépült a kereskedőházak hálózata, amin még mindig Orbán török barátja keresi a legtöbbet

Újjáépült a kereskedőházak hálózata, amin még mindig Orbán török barátja keresi a legtöbbet

Ugyan egyáltalán nem verték nagydobra, de szeptember elején távozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Zrt. …