2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Egy éve jelentették be, azóta se kezdték el építeni a nagykanizsai vagongyárat

Hirdetés

Egy éve jelentették be, azóta se kezdték el építeni a nagykanizsai vagongyárat

Nyoma sincs annak a vagongyárnak, mely felépítését tavaly március 25-én, csupán egy héttel a parlamenti választások előtt jelentették be Nagykanizsán, írja a Népszava.

A beruházással közel 1500 munkahelyet is ígértek, és azt, hogy éves szinten 1800 tehervagont és 4800 vasúti futóművet gyártanak majd, mely a műfajban Európa második-harmadik legnagyobb gyártókapacitását jelenti.

A tavaly márciusi ígéret arról is szólt, hogy “12-13 hónapon belül erről a telephelyről elindulhatnak a világba és a vevők felé az itt gyártott, nagyon modern, korszerű vasúti kocsik”. A Népszava szerint azonban

Hirdetés

a vagongyár nemhogy üzembe nem állt, de még a megépítése sem kezdődött el.

Nagykanizsa életében évtizedekig fontos szerepet játszott a Tungsram izzógyár, ahonnan már a tavalyi választás előtt is aggasztó hírek érkeztek. A kampányban Cseresnyés Péter államtitkár – a város korábbi polgármestere – még azt állította, hogy találkozott a cég vezérigazgatójával, és “az egyeztetésen elhangzottak komoly bizakodásra adnak okot, Nagykanizsa régi-új szövetségese, a Tungsram továbbra is komolyan számol városunkkal”. Azóta a cég minden dolgozóját elküldte.

A Népszava megkérdezett egy helyi férfit, akit tavaly nyáron küldtek el a Tungsramtól. Ő arról beszélt, hogy Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter tavaly ilyenkor még azzal vádolták a helyi ellenzéket, hogy aljas módon hergelnek a kampányban, hogy bezár a Tungsram, amikor aztán a választások után kiderült, csak a sumákolás ment korábban, nekiálltak mindenkit hitegetni, hogy a vagongyárban rengeteg álláslehetőség lesz. Hozzátette: “Persze lóf.asz sem lett belőle.”

(Nyitóképünk illusztráció)

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230322_Nagykanizsa_vagongyar_valasztasi_igeret_bloff#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ismét Elon Musk a leggazdagabb ember a világon

Ismét Elon Musk a leggazdagabb ember a világon

Elon Musk visszaszerezte a világ leggazdagabb embere címet, letaszítva a Louis Vuitton és Christian Dior …