2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Egész napos vasúti sztrájk jöhet hétfőn Ausztriában, a Magyarországra tartó vonatokat is érinti

Hirdetés

Egész napos vasúti sztrájk jöhet hétfőn Ausztriában, a Magyarországra tartó vonatokat is érinti

Még mindig nem született megállapodás a szakszervezet és a munkáltatók képviselői között – jelezte szombat este az osztrák vasúttársaság, az ÖBB. Ha vasárnap sem tudnak megállapodni, akkor hétfőn éjféltől 24 órás figyelmeztető sztrájk jön, ami alatt Ausztriában egyetlen vonat sem járna, és pótlóbuszokat sem szerveznének.

Az ÖBB azt is hozzátette: a tárgyaló felek legalább abban egyetértettek, hogy további egyeztetésre van szükség még hétfő éjfél előtt, hogy megpróbálják elkerülni a sztrájkot.

Mindez a nemzetközi vonatokat is érinti természetesen, ráadásul azoknál már vasárnap este forgalmi változások jöhetnek, ha addig sem lesz egyezség.

Hirdetés

A MÁV is közzétette a saját tájékoztatását, hogyan változik a nemzetközi menetrend, ha tényleg sztrájkolni fognak az osztrák vasutasok:

  • hétfőn Budapest és Bécs között az összes távolsági Railjet Xpress és EuroCity csak Budapest és Hegyeshalom között közlekedne,
  • a Záhony és Bécs közötti Hortobágy EuroCity, illetve a Bukarest–Bécs közötti Dacia gyorsvonatokkal utazóknak másik vonatra kellene átszállniuk a Keleti pályaudvaron,
  • vasárnap és hétfőn a Kálmán Imre EuroNight csak Budapesttől Hegyeshalomig közlekedne, hétfőn és kedden csak Hegyeshalomtól Budapestig,
  • hétfőn csak a szlovén-osztrák határig közlekedne a Ljubljanából induló Dráva InterCity (a vasárnap délután Budapestről Grazon át Ljubljanába elinduló járat még a teljes szakaszon végigmegy)
  • vasárnap a Keleti pályaudvarról Grazba 8:15-kor induló Mura InterCity csak Szentgotthárdig közlekedik, visszafele 16:06-kor onnan indul Budapestre,
  • a Budapest és München, valamint Budapest és Zürich között közlekedő Kálmán Imre EuroNight vasárnap és hétfőn este csak Hegyeshalomig közlekedne, éjszakai kocsikat nem továbbít,
  • ellenkező irányban vasárnap és hétfőn az éjszakai kocsik Münchenből és Zürichből nem indulának el,
  • hétfő és kedd reggel az Ausztria felől érkező Euronight Hegyeshalomtól Budapestig közlekedne.

Azt utasoknak érdemes megfontolni, hogy vasárnap este és kedd reggel közötti időben ne tervezzenek utazást Ausztriába vagy azon túlra – tette hozzá a MÁV.

A november 28-ra Ausztriába, illetve Ausztrián át irányuló utazásra, valamint visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválhatók, vagy idén december 5-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók. A nappali időszakban közlekedő, helybiztosítást is magában foglaló jegyek esetén az utas kérésére a MÁV-START új helybiztosítást ad ki.

Az éjszakai vonatra szóló jegyek árát a vasútvállalat teljes egészében visszatéríti. Új jegy vásárlása esetén csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani.

Amennyiben csak drágább jegy marad, akkor az utas két jegy ára közötti különbözetre méltányossági kérelmet nyújthat be az ügyfélszolgálathoz.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221126_vasuti_sztrajk_Ausztria_vonat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Csoportos létszámleépítés zajlik a Tescónál – jelentette a Világgazdaság. A lap szerint a cégnél az …