2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Eddig nem emlegetett kínai akkugyár alapított magyar leánycéget

Eddig nem emlegetett kínai akkugyár alapított magyar leánycéget

Titokban érkezhet újabb kínai akkumulátoripari beruházás Magyarországra – írja a Portfolio.hu. A lap kiszúrta, hogy egy olyan, akkumulátoripari gyártóberendezések készítésével foglakozó cég alapított Magyarországon leánycéget, amely partnere volt már a Samsung SDI-nak és a CATL-nek is.

A lap szerint március 30-án kezdeményezték a Hangke Technology Hungary Kft. bejegyzését, és bár ehhez kapcsolódó beruházást egyelőre sem a cég, sem a magyar kormány nem jelentett be, több jel is utal arra, hogy komoly befektetést hajthat végre. A cégbírósági bejegyzési kérelemben ugyanis az olvasható, hogy az alapító vállalat, a Hongkong Hangke Electronics Trading Co. Limited kétmillió eurós tőkebefizetést hajt végre, amelyből az alapításkor 200 ezret már befizettek. Vagyis jelenlegi árfolyamon legalább 74 millió forintot fektetnek be Magyarországon a tevékenységük finanszírozására.

A Portfoliónak azt nem sikerült megtudnia, hogy pontosan mire készül az akkumulátorgyártásban érdekelt cég, az erre vonatkozó kérdésükre sem a kínai anyavállalat, sem a Nemzeti Befektetési Ügynökség nem reagált.

A cégbíróságra beadott alapító okiratban ugyanakkor az szerepel, hogy a cég főtevékenysége akkumulátor, szárazelem gyártása lesz, ami mellett ipari villamos gép és berendezés javításával, hulladék-újrahasznosítással, valamint gépjárműalkatrész-nagykereskedelemmel foglalkoznak majd.

A cikk szerint a Hangke Technology Hungary akkor is fontos szereplő lehet a magyar akkumulátorgyártási piacon, ha csak technológiai szolgáltatóként tevékenykedik majd. Ám, ha gyártókapacitást is hoz, még tovább erősödhet a kínai vállalatok térnyerése a szektorban.

Czirfusz Márton kutató: Az akkumulátoripar erőltetése nem segíti a magyar gazdaság felzárkózását

Az akkumulátorgyári bérek csak látszólag magasak, ahhoz sokat és hibátlanul kell dolgozni minden hónapban – mondja Czirfusz Márton kutató. A foxconnizációnak nevezett folyamat nyomán tömegek kerülhetnek a betanított, gyártósor melletti munkakörökbe.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230530_akkumulatorgyartas_magyarorszag_kina_hangke#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Mérlegen: Hogyan lehet vállalkozásom, ha csak egy ötletem van?

Mérlegen: Hogyan lehet vállalkozásom, ha csak egy ötletem van?

Mi kell ahhoz, hogy egy kósza ötletből működő üzlet legyen? A Mérlegen legújabb adásában Csatári …