2020. szeptember 25., péntekMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Csődbe jutott a Virgin amerikai légitársasága is

Csődbe jutott a Virgin amerikai légitársasága is

Ausztráliában már áprilisban befuccsolt a Virgin ottani cége, mert a légiközlekedés világválságát képtelen volt elviselni. Most az USA-ban működő Virgin Atlantic kért csődvédelmet. Mindezt azután, hogy az anyavállalat, a Virgin Group egy hónapja 1,2 milliárd fontos (460 milliárd forintos) mentőcsomagot jelentett be – emlékeztet a BBC. Ebből az 1,2 milliárd fontból 200 millió fontot fizetett ki az anyavállalat, a többit más befektetők adták össze – hiába.

Szorult helyzetében Richard Branson, a Virgin alapító-elnöke a brit kormányhoz fordult segítségért, de Boris Johnson miniszterelnök elutasította. A dollármilliárdos Branson kétségbeesetten kutatott újabb tőke befektetők után, de szemlátomást hiába.

A Virgin Atlantic többségi tulajdonosa a Virgin Group, a részvények 49%-a a Delta amerikai légitársaság kezében van, amely maga is problémákkal küszködik. A Virgin Atlantic még májusban bejelentette: több mint 3000 embert bocsájtanak el, és beszüntetik működésüket a London melletti Gatwick repülőtéren. Ez sem segített.

A Virgin Australia a koronavírus-járvány első nagy áldozata az üzleti világban Ausztráliában. A csődbejutott céget az amerikai Bain Capital vette meg. Közölték: egyetértenek a vezetőség újrastrukturálási terveivel. Ez a gyakorlatban több mint 3000 ember elbocsátását jelentette.

84 milliárd dolláros veszteség: ennyivel számolhatnak idén a légitársaságok, mert a válság miatt katasztrofálisan visszaesett a légijáratok száma. A nyitás után pedig a távolságtartás nehezíti a gazdaságos működést. A légitársaságok nemzetközi szövetsége úgy véli: csak 2024-re állhat helyre a világ légiforgalma, de csak akkor, ha a vírus járvány új hullámai ezt lehetővé teszik.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200805_Csodbe_jutott_a_Virgin_amerikai_legitarsasaga_is#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 30 milliárdot kaszáltak tavaly Mészáros építőipari cégei

30 milliárdot kaszáltak tavaly Mészáros építőipari cégei

Mészáros Lőrinc érdekeltségei közül utolsóként a ZÁÉV Zrt. is beszámolt a tavalyi teljesítményéről, így kiderült, mennyi nyereséget értek …