2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Csak egy évig akar a Twitter élén maradni Elon Musk

Hirdetés

Csak egy évig akar a Twitter élén maradni Elon Musk

Elon Musk 11,6 millió Tesla-részvényt kínált fel jótékony célra, ezek értéke 1,95 milliárd dollár volt. Az adományozás a második félév során történt a tőzsdefelügyelet szerint. Musk már csinált ilyet korábban is: 2021-ben 5,74 milliárd dollárt adott jótékony célra.

A Tesla vezérét az utóbbi időben sok bírálat érte a részvényesek részéről, mert a tőzsdén az elektromos autókat gyártó cég nem szerepel jól, ennek okát pedig abban vélik felfedezni, hogy Musk túl sok időt és energiát fordít a Twitterre. Musk tavaly jórészt Tesla-részvényekből vásárolta meg a Twittert 44 milliárd dollárért. Most azt állítja, hogy akkor a Twitter a csőd szélén állt. Amint átvette a céget, Musk szinte mindenkit kirúgott a vezetők közül, és sok munkatárs is távozott.

Decemberben Musk szavazást hirdetett arról, hogy távoznia kell-e a Twitter éléről. A 17,5 millió szavazó döntő többsége igennel szavazott – emlékeztet a CNBC gazdasági portál. Musk a szavazás után ezt írta Twitteren: „Lemondok, mihelyt találok egy bolondot, aki átveszi a főnöki posztot”.

Hirdetés

A dél-afrikai dollármilliárdos vállalkozó eredetileg önálló médiacéget akart, de azután meggondolta magát: „azt hittem, hogy a Twitter megvásárlásával három-öt évvel megrövidítem az időt egy nagy médiacég kifejlesztéséhez. Kicsit aggasztott az, hogy milyen irányba tartanak ezek az a platformok, különösen a Twitter.”

Ehhez képest ő – a szólásszabadság nevében – arról beszélt: „Olyan digitális teret akarok teremteni világméretekben, ahol az emberek minimális cenzúra mellett cserélhetik ki a nézeteiket. Tudom persze, hogy országonként nagyon más a cenzúra.”

Mára már Elon Musk visszatért a földre. Szerdán a dubaji Világgazdasági Fórumhoz intézett videóüzenetében már azt mondta: „a közösségimédia-cégeknek alkalmazkodniuk kell a különböző államok jogi rendszereihez.” Musk azzal vádolta a nagy platformokat, hogy „azok San Francisco és a Berkeley Egyetem értékrendjét akarják kiterjeszteni az egész világra”.

Nemrég Musk beleszaladt egy kínos botrányba Indiában – emlékeztet a BBC, amely dokumentumfilmet készített Narendra Modi miniszterelnök viselt dolgairól. India mai miniszterelnöke korábban főminiszter volt Gujarat államban, ahol pártjának fanatikus rohamosztagai több mint ezer muzulmán gyilkoltak le. Emiatt sokáig nem fogadták Narendra Modit Londonban és Washingtonban. Donald Trump amerikai elnöksége idején törte meg a trendet, mert úgy gondolta: az USA-nak mindenképp szüksége van Indiára Kína ellensúlyozására Ázsiában.

Az indiai kormány most azt kérte a nagy informatikai cégektől, hogy blokkolják a BBC dokumentumfilmjét, és az NBC szerint a Twitter meg is tette ezt. Megkérdezték erről Elon Muskot is, aki furcsán nyilatkozott: „Én is hallottam erről. Nem tudom a Twitter minden döntését állandóan ellenőrizni az egész világon. Vegyék figyelembe, hogy irányítanom kell a Teslát és a SpaceX-et is.”

A BBC irodáit lerohanták az adóhivatal emberei Indiában azt követően, hogy bemutatták a Narendra Modi miniszterelnökről készült dokumentumfilmet – írta a brit közszolgálati portál.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230215_elon_musk_twitter_tesla_bbc#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Tiborcz István szerint nem jó, hogy ennyire olcsók a magyar szállodák

Tiborcz István szerint nem jó, hogy ennyire olcsók a magyar szállodák

Az ötcsillagos szállodák átlagárait is fel kell emelni, hogy felzárkózzanak a nyugati árakhoz, és tükrözzék …