2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Bezár Calgary kedvelt magyar étterme

Hirdetés

Bezár Calgary kedvelt magyar étterme

Huszonnégy év után tavasszal bezár Calgary belvárosának népszerű magyar étterme, a Jonas’s Restaurant.

A kanadai CityNews riportjából kiderül, hogy Jónás János és felesége, Rózsa – akik 1997-ben érkeztek az országba és két év után nyitották meg a helyet –, a múlt év végén döntött a bezárás mellett. Azóta az étteremben egyre többen fordulnak meg, mert tudják: nincs már sok idejük élvezni a hagyományos magyar fogásokat.

„Egyre »fiatalabbak és fiatalabbak« leszünk, és a testünk azt mondja, itt az idő” – magyarázta Jónás János, miért hagyják abba. Azt is elmondta, hogy nagyon szerencsésnek érzik magukat, hogy sikerült boldogulniuk Calgaryban, de elismerte, hogy voltak jobb és rosszabb időszakok is a vállalkozásuk életében. Most is az utóbbit tapasztalják.

Hirdetés

A pár, amely eladásra hirdette meg az éttermet, abban bízik, hogy a vevő is magyar(os) vagy kelet-európai konyhát követő helyet nyit majd.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230215_calgary_kanada_magyar_etterem_nyugdij#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Kiderült, hol vált még márkanevet a foodpanda tulajdonosa

Kiderült, hol vált még márkanevet a foodpanda tulajdonosa

Idén tavasszal Magyarország mellett Ausztriában, Szlovákiában és Csehországban folytatja szolgáltatásait foodora márkanéven a Delivery Hero, …