2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Bezár a híres Hauer Cukrászda is a növekvő rezsi miatt

Hirdetés

Bezár a híres Hauer Cukrászda is a növekvő rezsi miatt

A megnövekedett energia- és alapanyagárak, a csökkenő turizmus és az alacsony vendégszám miatt bezárt a Hauer Cukrászda és Kávéház. A bejelentést a cukrászda tette közzé a Facebook-oldalán hétfő éjjel.

A vendéglátóhelyet még 1890-ben alapította Kazilek Nándor, hat évvel később bekövetkezett halála után az akkor még külvárosinak számító helyet özvegye új férje, Hauer Rezső vette át. A cukrászda ekkor folyamatosan fejlődött, és hamarosan saját készítésű bonbonokkal bővült a választék a Rákóczi úti üzletben. A leghíresebb termék azonban nem a csokoládé lett, hanem Hauer Rezső ananászos-tejszínhabos krémese.

Ahogy a sütemény, úgy készítőjének neve is fogalommá vált; Gerbeaud Emil 1920-as halálát követően pedig őt választották a Budapesti Cukrászok és Mézeskalácsosok Ipartestülete örökös díszelnökévé. A háború előtt már száznál is több embert foglalkoztató család aranykora 1949-ben ért véget: Haueréket is utolérte az államosítás, a Cukrászati Gyár vette át a márkanevet és az üzemeltetést is, 1956-ban a VIII. kerületi Vendéglátóipari Vállalathoz került.

Hirdetés

Bár a hely hangulata még mindig a boldog békeidőket idézte, a neve változott: a közeli színházról Erkelnek keresztelték át, és a kibővített portálon ez a cégér díszelgett a Hauer helyett egészen 1970-ig.

A rendszerváltás után több tulajdonosváltáson átesett a hely, majd végül 2017-ben nyitották újra a cukrászdát, igaz a krémes hiányzott a választékból.

A jogászok után újra a cukrászoké a terep a Hauerben

„Nem vagyok babonás, ha jól csináljuk, remélem, működni fog” – Hermann Miklós, az augusztus 20-án újra kinyitó Hauer Cukrászda egyik üzlettársa mondta ezt három nappal a nagy esemény előtt. Üzlettársával nem könnyű feladatot vállaltak.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221122_novekvo_rezsi_hauer_cukraszda#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Nem közlekednek a vonatok hétfőn Ausztriában, így kimaradnak a Bécs-Budapest járatok is

Nem közlekednek a vonatok hétfőn Ausztriában, így kimaradnak a Bécs-Budapest járatok is

Miután az utolsó pillanatban meghiúsultak a bértárgyalások, az osztrák vasúti dolgozók egésznapos munkabeszüntetést tartanak hétfőn, …