2020. augusztus 4., keddMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Bevásárolt a 4iG, kiberbiztonsági céget vettek

Bevásárolt a 4iG, kiberbiztonsági céget vettek


Megvásárolta a 4iG Nyrt. a TR Consult Kft. (TRC) 100 százalékos üzletrészét – tette közzé a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A 4iG közleménye szerint az akvizíció célja az informatikai nagyvállalat meglévő kapacitásainak, illetve a kiberbiztonság területén nyújtott szolgáltatási portfóliójának bővítése. Úgy gondolják, a felvásárlás hozzájárul majd, hogy a 4iG információbiztonsági szolgáltatásaival is a régiós piacra lépjen.

A 2007-ben alapított, integrált informatikai védelmi megoldásokkal, kiberbiztonsági tanácsadással foglalkozó, jelenleg 10 fős mérnöki csapattal rendelkező vállalkozás július 9-ével kerül a 4iG tulajdonába. A magyarországi és közép-európai aktivitással működő, elsősorban nagyvállalati ügyfélkörrel rendelkező TRC megvásárlását a közlemény szerint a 4iG kapacitásainak és szolgáltatásainak bővítése indokolja.

Farkas Péter, a 4iG műszaki vezérigazgató-helyettese a tranzakció kapcsán közölte: az akvizíció hatásaként az integrált informatikai védelmi megoldások területén 25-30 százalékos árbevétel növekedést várnak.

A 4iG stratégiai tervei szerint üzletága folyamatos fejlesztésével és bővítésével a kiberbiztonság területén is piacvezetővé válhat Magyarországon, a TRC meglévő nemzetközi ügyfél- és partnerkapcsolatai révén pedig már rövid időn belül a közép-kelet európai régióban is piacra léphet szolgáltatásaival – írják a közleményben.

A 4iG legnagyobb befektetője Jászai Gellért, akinek a cég részvényeinek 61,79 százaléka van az érdekeltsége tulajdonában. A cég a közbeszerzési eljárásokon gyakran jól szerepel.

A társaság legutóbb május végén nyert újabb milliárdos pályázatot: a cég ezúttal a Nébih szakrendszereinek szoftverfejlesztési és alkalmazási támogatási feladataira kiírt közbeszerzésen győzött, az eljárás értéke 3,7 milliárd forint. A 4iG tavaly decemberben és idén januárban összesen 8,3 milliárd forint értékű munkákra nyert el megbízásokat, februárban több százmilliós, márciusban milliárdos volt a végösszeg. A legtöbb pályázat egészségügyi intézményekben, valamint a NAV-nál végzett informatikai munkáról szólt.

A cég 2018-ban táltosodott meg igazán, amikor feltűnt a színen a Mészáros Lőrinc. Aki aztán egy évre rá, ugyanilyen hirtelenséggel meg is vált a társaságtól, a cégtulajdon döntő része pedig Jászaihoz került. A társaság később meg akarta szerezni a Magyar Telekomtól a T-Sytemst, de az az ügylet nem valósult meg. Az év üzletének is titulált felvásárlás bedőlése a piac számára váratlan volt, a szűkszavú közleményből ennek valódi oka nem is derült ki. Csak az az állítás fogalmazódott meg benne, hogy az előzetes megállapodás felmondását a 4iG kezdeményezte. Július elején a Mészáros érdekeltségei, az Opus Global Nyrt. és a Konzum PE Magántőkealap eladták a maradék részüket a cégből, ami szintén Jászai érdekeltségéhez került.

A 4iG tavaly sikeres évet zárt, értékesítésének nettó árbevétele a 2018. évi 14 milliárd forintról 41,129 milliárd forintra, adózott eredménye 101,9 millió forintról 2,827 milliárd forintra, az EBITDA 841,6 millió forintról 4,075 milliárd forintra nőtt a társaság konszolidált, nemzetközi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült jelentése szerint.

A 4iG Nyrt. 20 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvények záróára szerdán 620 forint volt. A részvények legmagasabb árfolyama 1110 forint, a legalacsonyabb 285,5 forint volt az elmúlt egy évben.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200709_4iG_kiberbiztonsag_ceg_bet_tr_consult#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Esélye sincs a Real Madridnak a világ legértékesebb klubja versenyben

Esélye sincs a Real Madridnak a világ legértékesebb klubja versenyben

A pénteken nyilvánosságra hozott listát az NFL-klubok uralják. A Cowboyst, amely 2016-ban a Real Madridot …