2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Betehet az újabb hullám a hazai fuvarozó cégeknek

Betehet az újabb hullám a hazai fuvarozó cégeknek

Bár áruellátási problémák vélhetően nem lesznek, a teherfuvarozó cégek rendkívül nehéz időszak elé néznek a határzár miatt – nyilatkozta Kormos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) főtitkára az Mfor.hu-nak.

A nehézség fő oka, hogy a kamionsofőrök, ha nem teherjárművel érkeznek haza, hanem személyautóval, akkor két negatív teszt, vagy 14 nap karantén után állhatnak csak újból munkába. Ez pedig idő – és pénz. „A cégek azonban biztos nem tudják helyettük kifizetni a tesztek igen magas árát, ezt a pénzt ugyanis nem tudják beépíteni fuvardíjaikba. A vállalkozások vélhetően már szervezik munkatársaik hazajuttatását” – nyilatkozta a főtitkár.

A sofőrök egyébként az út során általában nem érintkeznek mással, azonban a rendelet így is vonatkozik rájuk. Kormos Gábor torlódást és lassulást jósol a teherforgalomban.

A mostani rendkívüli helyzet már alapból nem az ideálisról indult: a hazai vállalkozások boldogulását és fennmaradását már az is nehezíti, hogy tisztességes árrés híján sorra állnak le a nehéz tehergépjárművek, amelyek helyét (hatékony ellenőrzés hiányában) az EU-n kívülről érkező, a szürkegazdaságban tevékenykedő fuvarozók veszik át, akik önköltség alatt vállalják a fuvarozást – idézi a lap egy másik iparági tömörülés, a NiT Hungary (Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete) tavalyi közleményét.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200904_Betehet_az_ujabb_hullam_a_hazai_fuvarozo_cegeknek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 236 embert küldenek el a Budapest Airporttól

236 embert küldenek el a Budapest Airporttól

Elkerülhetetlenné vált a létszámleépítés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalmának drasztikus csökkenése miatt, ezért 236 …