2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Beszakadt a Twitter árfolyama, miután Elon Musk közölte: felfüggeszti a felvásárlást

Hirdetés

Beszakadt a Twitter árfolyama, miután Elon Musk közölte: felfüggeszti a felvásárlást

„Időlegesen felfüggeszti” a Twitter felvásárlására tett 44 milliárd dolláros ajánlatát – közölte Elon Musk. Az üzletember a folytatást attól tette függővé, hogy megkapja az adatokat arról, hogy a közösségi oldal 229 millió felhasználójának mekkora hányada hamis fiók. A cég május elején közzétett értékelése szerint ez 5 százaléknál kevesebb, a spambotok eltávolítását célul tűző Musk ezt vonja kétségbe. A Twitter május első napjaiban ugyanakkor azt is közölte: kockázatokat jelent számára a felvásárlás, hiszen bizonytalanságot jelent potenciális hirdetői számára.

A bejelentés hírére a Twitter tőzsdei árfolyama több mint 20 százalékot esett a piacnyitás előtti kereskedelemben – ezzel párhuzamosan pedig a Musk érdekeltségébe tartozó Tesla papírjainak ára 5 százalékot nőtt, jegyezte meg a Reuters.

Hirdetés

Elon Musk áprilisban jelentette be, hogy felvásárolná a Twitter egészét, és kivezetné a tőzsdéről, mellesleg azt ígérte: ő a „megfelelő ember arra, hogy felszabadítsa a cégben rejlő rendkívüli potenciált”. A cég először húzódozott, ám miután magasabb ajánlatott tett, végül az igazgatóság elfogadta azt.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220513_twitter_musk_felfuggesztes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Nem jegyzi többé a Fitch a kémbank néven is ismert Nemzetközi Beruházási Bankot

Nem jegyzi többé a Fitch a kémbank néven is ismert Nemzetközi Beruházási Bankot

Visszavonta a kémbankként elhíresült Nemzetközi Beruházási Bank minősítését a Fitch Ratings – írja az Mfor.hu. …