2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Beperelte a fővárost a Gellért-hegyi sikló beruházója

Hirdetés

Beperelte a fővárost a Gellért-hegyi sikló beruházója

Pert indított a Gellért-hegyi sikló beruházója, mert szerinte a fővárosi önkormányzattal még 2009 januárjában megkötött szerződésük nem szűnt meg – írja a Népszava. A lapnak nyilatkozott a Gellérthegyi Sikló Kft. ügyvezető igazgatója, Walton Imre, aki elmondta, hogy a beadott keresettel azt akarják kimondatni a bíróságon, hogy a főváros értékmúlásra hivatkozó elállása jogellenes a 2009-ben megkötött szerződéstől.

A problémák többek között a projekt finanszírozása környékén jelentkeztek. Ahogyan Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes is jelezte még januárban, a projekt előkészítésére egy tavalyi kormányhatározat 1,5 milliárd forintot különített el és a feladattal a Budapesti Fejlesztési Központot (BFK) bízta meg, a frissen megalakult ötödik Orbán-kormány egyik első intézkedése azonban a BFK megszüntetése volt, illetve az, hogy a projektet Lázár János felügyelete alá rendelte. Ő pedig sietett is kijelenteni, hogy a projektlistát felülvizsgálják.

A pénzügyi gondokra a cégnek elvileg lenne megoldása, Walton is azt állítja, hogy kész finanszírozási tervük van a projektre, míg a főváros közberuházáson alapuló elképzeléséhez a cég szerint hiányoznak az erőforrások.

Hirdetés

A Gellért-hegyi siklóra elméletileg azért lenne szükség, hogy a nyári turistaáradat idején ne lepjék el a környéket a szerződéses buszok, amelyekből akár 350-400 darab is megfordul ott naponta. A fővárosnak azonban gondja támadt a tervekkel is, mivel túl sok fa kivágásával járna és abban sem biztosak, hogy a magánberuházó valóban képes a megvalósításra.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220523_gellert_hegyi_siklo_walton_fovaros_per#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 285 millió forintot vett ki a cégéből Szijjártó Péter felesége

285 millió forintot vett ki a cégéből Szijjártó Péter felesége

Akárcsak egy évvel ezelőtt, idén is 285 millió forint osztalékot vett ki cégéből Szijjártó-Nagy Szilvia, …