2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Becsapósnak tűnő árak miatt vett elő egy nagy szemüveg-kereskedőt a GVH

Hirdetés

Becsapósnak tűnő árak miatt vett elő egy nagy szemüveg-kereskedőt a GVH

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt indított eljárást a magyarországi kontaktlencse- és szemüveg-kiskereskedelem egyik meghatározó vállalkozásával, az eOptika Kft.-vel szemben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A GVH-nak a cég honlapján és hirdetéseiben szerepeltetett árak tűntek fel. A hatóság szerint a vállalkozás a honlapján olyan ár-összehasonlítást alkalmaz, amely vizuális kialakításával – áthúzott “Bolti ár”, élénken hangsúlyozott online ár, valamint a kettő közti “kedvezmény” mértéke – megtévesztő módon árcsökkentés benyomását kelti a fogyasztókban. Valójában azonban vélhetően nincs szó valódi árkedvezményről, az ár-összehasonlítás alapjául szolgáló “Bolti árat” pedig a cég korábban valószínűleg nem alkalmazta – írja a GVH.

A hivatal emellett azt is feltételezi, hogy a vállalkozás az iWear kontaktlencsékkel kapcsolatban – a cég logójának és márkanevének használatával – azt a téves benyomást kelti weboldalán és reklámjaiban, hogy ezek a termékek megvásárolhatók a webáruházban, ám ott az általa forgalmazott egyéb kontaktlencsék megvásárlására ösztönöz. A fogyasztók így összetéveszthetik a céget a termékek valódi forgalmazójával.

Hirdetés

A GVH jelezte, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti, hogy a vállalkozás valóban elkövette a jogsértést. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul, erre három hónapja lesz, de a határidőt indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbíthatja.

Borítóképünk illusztráció!

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221129_gvh_eljaras_eoptika_kft_szemuveg_es_kontaktlencse#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Csoportos létszámleépítés zajlik a Tescónál – jelentette a Világgazdaság. A lap szerint a cégnél az …