2021. március 6., szombatMa Leonóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.06. Leonóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Az MNB szerint van egy szektor, amelyiknek nem kellene idén osztalékot fizetnie

Hirdetés

Az MNB szerint van egy szektor, amelyiknek nem kellene idén osztalékot fizetnie

Tavasszal egyszer már kérte egyszer a biztosítókat a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy ne fizessenek osztalékot, és most újra jelezte: a járvány miatt kialakult helyzet „változatlan hosszú távú gazdasági kockázatai miatt” a cégektől „továbbra is óvatosságot vár el az osztalékfizetés és a javadalmazási politikájuk kapcsán”.

A jegybank a körlevelében azt javasolta, hogy

a biztosítók halasszák el 2021-re az idei évre esetlegesen tervezett osztalék-, részvény-visszavásárlási, illetve nagy összegű változó javadalmazási kifizetéseik teljesítését.

Hirdetés

Sőt, a jövő évben is csak abban az esetben fizessenek, ha az adott biztosító tőkefeltöltöttsége a kifizetés után is eléri vagy meghaladja a nemzetközi és hazai tőkemegfelelés szokásos átlagát. A jegybank megjegyezte: ezek az értékek az elmúlt években a 205-243 százalékos sávban mozogtak.

Az MNB lépése annyiban nem meglepő, hogy az Európai Biztosítás-, Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság (EIOPA) április 2-án hasonló igényekkel állt elő, ők azt kérték, hogy ezen intézkedések felülvizsgálatára csak akkor kerülhessen sor, ha a koronavírus-járvány pénzügyi és gazdasági hatásai egyértelművé válnak.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20201006_mnb_biztositok_osztalek_tartalek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Áder János bejelentette a Mátrai Erőmű bezárását, de nem úgy gondolta

Áder János bejelentette a Mátrai Erőmű bezárását, de nem úgy gondolta

  „Bezárjuk az utolsó nagy szénerőművet, a Mátrai Hőerőművet” – mondta szó szerint Áder János …