2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Az energiaminiszter volt cégétől jön az MVM Csoport új vezére

Hirdetés

Az energiaminiszter volt cégétől jön az MVM Csoport új vezére

Mátrai Károly az MVM Csoport vezérigazgatója 2023. január 23-ától – közölte csütörtökön az Energiaügyi Minisztérium. A minisztérium szerint az új vezérigazgatóval a vállalatcsoport igazgatósága is megújul. Az új vezérigazgatót azt követően nevezték ki a vezető hazai energiacég élére, hogy elődje, a cég vezetését a december elején államtitkárrá avanzsált korábbi vezér Czepek Gábortól ideiglenesen átvevő Juhász Edit a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal elnöke lett.

Mint írták, a tulajdonosi jogokat gyakorló minisztérium azt várja az MVM Energetika Zrt. új vezetésétől, hogy tovább fokozza a cég nemzetközi jelenlétét és jelentőségét. A tárca szándékai szerint

a cégcsoport regionális bajnokká válik, így még többet tehet majd Magyarország, a hazai fogyasztók energiabiztonságáért és a sikeres energiaátmenetért is”.

Hirdetés

Mátrai Károly több mint negyedszázados tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik, 2008-tól tizenkét éven át volt a magyarországi gázkereskedelmi platformokat, számos hazai és külföldi energiakereskedőt is kiszolgáló Keler KSZF Zrt. vezérigazgatója. 2020 után pedig a MET Csoport romániai, majd spanyolországi leányvállalatainál dolgozott. Lantos Csaba energiaügyi miniszter is a MET Csoportból, melynek elnöke volt, érkezett új, kormányzati pozíciójába.

Az MVM Csoport igazgatóságának új elnöke Czepek Gábor, tagjai Mátrai Károly, Benczédi Balázs, Fazekas László, Horváth Péter János, Kovács Zoltán és Szarvas Ferenc lesznek – közölte az EM.

A minisztérium emlékeztetett, hogy az MVM Csoport Magyarország második, Közép-Európa tizedik legnagyobb vállalatcsoportja meghatározó energetikai tudásközpontként dolgozik Magyarország és a térség ellátásbiztonságáért. 2021 nyarán a kizárólagos állami tulajdonú vállalatok közül elsőként szerzett nemzetközi hitelminősítést, befektetési kategóriába sorolását tavaly mindkét globális hitelminősítő megerősítette.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230119_mvm_csoport_uj_vezerigazgato_Matrai_karoly_igazgatosag#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Csoportos létszámleépítés zajlik a Tescónál – jelentette a Világgazdaság. A lap szerint a cégnél az …