2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Az állam váltja a 4iG-t a Yettelben

Hirdetés

Az állam váltja a 4iG-t a Yettelben

19,5 százalékkal növeli tulajdonrészét a Vodafone Magyarország Zrt-ben a 4iG Nyrt. – jelentette be a cég a BÉT-en. Ezzel a 4iG, pontosabban a tulajdonában levő Antenna Hungária tulajdonrésze 70,5 százalékra nő a távközlési cégben.

A tranzakció egy részvénycsere része az állam képviseletében eljáró Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. között, amelynek keretében az állam – miközben csökken tulajdoni része a Vodafone-ban – közvetett, 25 százalékos tulajdont szerez a Yettel Magyarországban, a 4iG pedig kiszáll a cégből.

Ez azt jelenti, hogy az állam két hazai telekommunikációs cégben is kisebbségi részesedést szerez – írja közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. “A tranzakcióval az állam amellett, hogy tovább diverzifikálja befektetési portfólióját a távközlési szektorban, erőteljesebben és hatékonyabban lesz képes – tulajdonosi oldalról – hozzájárulni az ágazat fejlődéséhez. Mindez további előnyöket biztosít az ügyfelek, a magyar gazdaság teljesítménye, valamint az ország versenyképessége számára” – áll a közleményben, amelyben, a 4iG tájékoztatásához hasonlóan kiemelik azt is: a tranzakció közvetlenül nem érinti sem a Vodafone Magyarország, sem a Yettel Magyarország ügyfeleit.

Hirdetés

A tulajdonosi változásokat követően a Vodafone Magyarország igazgatósága ötről hét főre bővül, amelybe öt főt delegálhat az Antenna Hungária, kettőt pedig a Corvinus – írja a 4iG.

 

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230320_yettel_vodafone_tulajdonos_antenna_hungaria_4ig_corvinus#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ecuadori banán és Pilóta keksz az asztalon, kanadai kávé és repohár a kukában – Mérlegen #3

Ecuadori banán és Pilóta keksz az asztalon, kanadai kávé és repohár a kukában – Mérlegen #3

Újra itt a Mérlegen, a hvg.hu új, üzleti-vállalkozási-közéleti-kibeszélő podcastja, amelyben Csatári Flóra Dóra és Dzindzisz …