2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Az állam már spórol a beruházásain, a külföldi cégek hozzák ide a pénzüket

Hirdetés

Az állam már spórol a beruházásain, a külföldi cégek hozzák ide a pénzüket

Az idei harmadik negyedévben az egy évvel korábbinál 7,7 százalékkal több beruházás volt Magyarországon – számolt a Központi Statisztikai Hivatal. Az április-júniusihoz képest pedig 1,9 százalékkal nőtt a beruházások száma július-szeptemberre. Mindez a mennyiséget mutatja, nem az értéket, tehát nem azért nőnek a számok, mert minden drágul.

A növekedést az húzta, hogy főleg a külföldi érdekeltségű vállalatok sok fejlesztést valósítottak meg – magyarázta a KSH. A legalább 50 főt foglalkoztató cégek beruházásai 10 százalékkal nőttek, ebben volt jelentős szerepe a külföldieknek.

Az állam viszont már komoly spórolásba kezdett: a költségvetési szervek beruházásai nagyjából 10 százalékkal visszaestek.

Hirdetés

És pörgette a beruházásokat az ingatlanszektor is: ott 17 százalékos növekedést mértek, főleg azért, mert nagyon sok lakásépítés, valamint felújítás történt.

A legnagyobb, 45 százalékos növekedést az energiaipar beruházásaiban mérték, de a feldolgozóipar 31 százalékos növekedés is fontos volt. Az energetikában az állami beruházásokkal magyarázta a KSH a növekedést, a feldolgozóiparban pedig a járműgyártás élénkülésével és a villamos berendezések gyártóinak korábban elkezdett, most megvalósított fejlesztéseivel. Visszaesést a logisztikában és a mezőgazdaságban mértek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221128_beruhazas_allam_kulfoldiek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Csoportos létszámleépítés zajlik a Tescónál – jelentette a Világgazdaság. A lap szerint a cégnél az …