2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Árleszállításba kezdett október elején a IKEA, elárulták a részleteket

Hirdetés

Árleszállításba kezdett október elején a IKEA, elárulták a részleteket

Közel 600 terméke árát csökkentette az IKEA október 10. után. Erre korábban már röviden kitértek a cég éves eredményéről szóló közleményben. Mint akkor írták, „a nehéz magyarországi makrogazdasági körülményekre tekintettel” döntöttek az átlagosan 15 százalékos árcsökkentésről. Utóbb, a hvg.hu érdeklődésére további részleteket is megosztottak erről.

Ez alapján egészen pontosan 577 termék árát csökkentették. A bútorok esetében főként az otthoni tárolók – mint az EKET, a KALLAX, PLATSA és BESTÅ termékcsaládok –, illetve a konyhai termékek lettek olcsóbbak, és tartósan. A cég ugyanis jelezte,

nem átmeneti kedvezményekről van szó.

Hirdetés

Egyes termékek akár harmadával-negyedével is kevesebbe kerülnek, így például

  • a KVALIFICERA olló ára 33,
  • a ROSENMANDEL sötétítőfüggöny termékcsalád ára 30,
  • a TIPPVAGN öntapadós kampó ára 28,
  • a SOLHETTA led izzóké pedig 25 százalékkal lett alacsonyabb.

Van olyan termék, aminél kisebb mértékű volt az árcsökkenés:

  • a VÅGSJÖN törölközőcsalád 11,
  • a KALLAX 112×147-es polcegység pedig 5 százalékkal lett olcsóbb. Az érintett termékeknél egyébként piros árcédulák jelzik az árcsökkenést.

A társaság nem csak Magyarországon tett ilyen lépéseket, sajtóbeszámolók szerint Luxemburgban is történt hasonló árcsökkenés (ahol ötödével lett olcsóbb például a Billy polcrendszer), de a vonatkozó kérdésünkre az IKEA Magyarország csak a régiós piaccal kapcsolatban tudott nyilatkozni. Ez alapján Csehországban és Szlovákiában is csökkentek az ikeás árak.

A cég jelezte, hogy áraik eltérhetnek a különböző piacokon, mivel nem globális árképzést alkalmaznak. Az árakat – mint írták – az adott országban jellemző helyi tényezők figyelembevételével alakítják ki. Az árak így tükrözik például a helyi energia- és szállítási árakat, az inflációt, az árfolyamváltozást, sőt az adott piacon eladott termékek mennyiségét is.

A cég kérdésünkre jelezte, az árcsökkentést az tette lehetővé – a növekvő megélhetési költségek és a gazdasági nehézségek, az infláció, a növekvő kamatlábak, a valutaingadozások és az energiaárak közepette –, hogy megtakarításokat tudtak elérni a vállalat működésben és az ellátási láncban.

Bár a cég, most áraik csökkentéséről számolt be, nyáron még arról érkezett hír, hogy több árucikk is drágább lett, egyes bútorok például 40 százalékkal:

Van olyan bútor is, amely több mint 40 százalékkal drágult az IKEA-ban

A vizsgált 21 közül 15 terméknek maradt változatlan az ára.

A napokban pedig egyik ügyfélszolgálatosuk nem túl barátságos gesztusa miatt került be a hírekbe a bútoráruház:

Kirúgták a reklamáló vevőt „telefonáló f*sznak” nevező IKEA-ügyfélszolgálatost, és ő ezt meg is érti

Elbocsátotta az IKEA azt az ügyfélszolgálatos munkatársát, aki „telefonáló f*sznak” titulálta egyik reklamáló vevőjüket, mert az a személyes ügyintézés közben telefonhívásban volt. A munkatárs elismerte, hogy nem reagálhat így egy ügyfélszolgálatos.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20231026_ikea_arcsokkentes_haztartasi_cikkek_butor_lakberendezes_kiskereskedelem#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

2024-ben is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program a kkv-k számára, a feltételek sem változnak

Továbbra is változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya …