2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Amerika milliárdosai csak még gazdagabbak lettek a koronavírus-járvány alatt

Amerika milliárdosai csak még gazdagabbak lettek a koronavírus-járvány alatt

Miközben rekordmagas a munkanélküliség és az ország éppen egy újabb válság felé halad, az amerikai milliárdosok vagyona hatalmas mértékben nőtt az elmúlt hat hónap alatt – írta a CNN egy új tanulmányra hivatkozva. A Politikai Tanulmányok Intézetének (Institute for Policy Studies) legújabb kutatása arra mutat rá, hogy március 15-e és szeptember 15-e között a 643 leggazdagabb amerikai összes vagyonelemének értéke 845 milliárd dollárral nőtt, így a vagyonuk összességében 29 százalékkal gyarapodott.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója, Larry Ellison, az üzleti szoftvermegoldásokat kínáló Oracle vezére, és Michael Bloomberg, New York korábbi polgármestere kereste a legtöbbet az elmúlt időszakban. Musk, a világ harmadik leggazdagabb embere egyedül 70 milliárd dollárral lett gazdagabb az elmúlt fél évben.

„Szembeötlő a különbség aközött, hogy a milliárdosok mekkora profitra tettek, és hogy milyen borzalmas gazdasági helyzetben van az amerikai nemzet. Ebből is jól látszik, hogy mekkora az egyenlőtlenség” – mondta Chuck Collins, az intézet egyenlőtlenség programjának vezetője.

Az Amazon részvényeinek értéke idén 60 százalékkal nőtt, ennek eredményeképpen az alapító Jeff Bezos vagyona már februárban átlépte az 55 milliárd dollárt. De a Walmart áruházak alapítói is 60 milliárd dollárral lettek gazdagabbak február óta.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200918_Amerika_milliardosai_csak_meg_gazdagabbak_lettek_a_koronavirusjarvany_alatt#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

A stabil működési háttérrel rendelkező, több mint 20 éve az alkuszi piacon tevékenykedő Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz …