2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Alig fél év alatt ötmilliót keresett Gruevszki tanácsadással

Hirdetés

Alig fél év alatt ötmilliót keresett Gruevszki tanácsadással

Még 2021 júliusában gondolta úgy a hazánkba menekült volt macedón államfő, Nikola Gruevszki, hogy új céget alapít. Az I.C.I.C. Kft.-t a cégbíróság 2021. július 14-én jegyezte be a minimálisan kötelező 3 millió forintos törzstőkével – írja az mfor. A cég székhelyét egy péceli családi házban ütötte fel és Gruevszkin nem csak a tulajdonosa, de az ügyvezetője is a frissen indult vállalkozásnak. A portál feltételezése szerint a tekintélyes tevékenységi körrel bíró céget elsősorban a tanácsadói tevékenysége tehette nyereségessé, ráadásul figyelemre méltó gyorsasággal. Az alapítást követő 5,5 hónapon belül már képes volt ugyanis 5 millió forint bevételt elszámolni és közben mindössze 774 ezer forint kiadása keletkezett.

Ez végső soron azt jelenti, hogy adózás után 3,8 millió forint tiszta nyereséget mutatott ki Gruevszki magyar cége, ami kimagasló, 76 százalékos árbevételarányos nyereséget jelent. Ezt azonban nem fizette ki osztalékként, benthagyta a cégben.

Az üzleti életen kívül azonban korántsem alakult jól a szökevény államfő sorsa, nemrég ugyanis felkerült az Egyesült Államok egy speciális szankciós listájára, amely azon személyeket bünteti, akik hozzájárultak a Nyugat-Balkán békéjének, stabilitásának aláásásához. Gruevszkin kívül olyan illusztris figurák nevei szerepelnek még a listán, mint például az év elején nagy vihart kavaró boszniai szerb vezér, Milorad Dodik. Érdekes kapcsolódási pont még kettejük között, hogy míg – a hazájában hét év börtönre ítélt – Gruevszkinek Orbán Viktor biztosított menedéket, úgy a Dodikkal szembeni EU-s szankciókat is a magyar kormány akadályozta meg.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220511_Gruevszki_ceg_tanacsadas_nyereseg#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Nem jegyzi többé a Fitch a kémbank néven is ismert Nemzetközi Beruházási Bankot

Nem jegyzi többé a Fitch a kémbank néven is ismert Nemzetközi Beruházási Bankot

Visszavonta a kémbankként elhíresült Nemzetközi Beruházási Bank minősítését a Fitch Ratings – írja az Mfor.hu. …