2023. május 31., szerdaMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Akár tíz év börtönt kaphat az Audi volt vezetője

Hirdetés

Akár tíz év börtönt kaphat az Audi volt vezetője

Rupert Stadler volt Audi-főnök valószínűleg az első olyan vezető lesz, akit elítélnek az évekkel ezelőtt kirobbant kibocsátási botrány miatt, miután egy müncheni bíróság kedden előzetes ítéletben döntött arról, hogy a csalás vádja megalapozott – írja a Reuters.

A volt vezérigazgatót és három másik vádlottat, akik mérnökök, 2020-ban helyezték vád alá a botrányban játszott szerepük miatt, miután az anyavállalat Volkswagen és az Audi 2015-ben elismerte, hogy illegális szoftverrel csaltak a károsanyag-kibocsátási-teszteken.

Sosem lesz vége a dízelbotránynak?

Nehéz számontartani, a dízelbotrányok hányadik fejezeténél tartunk, de úgy tűnik, még mindig esnek ki csontvázak az autógyárak szekrényéből. Miért vették elő megint a Suzukit?

Az elnöklő bíró elmondta, hogy Stadler, Wolfgang Hatz volt Audi-vezető és Giovanni Pamio mérnök börtönbüntetésre számíthat, amelyet csak „teljes beismerés esetén” függesztenének fel. A negyedik vádlott esetében, aki szintén mérnök, a bíróság nem talált elegendő bizonyítékot bűncselekmény igazolására.

Hirdetés

A német jog szerint ilyen mérvű csalás akár 10 évig terjedő börtönbüntetéssel is büntethető. Az ítélet a következő hónapokban várható.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230328_Akar_tiz_ev_borton_is_varhat_az_Audi_volt_vezetojere#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Szép nyereséggel zárta első teljes évét Orbán Viktor lányának cége

Szép nyereséggel zárta első teljes évét Orbán Viktor lányának cége

Ugyan csak 2021 decemberében hozta létre tanácsadó cégét a miniszterelnök lánya, Szokira-Orbán Sára, már az …