2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A Tescóban a legnehezebb követni a kötelező akciókat

A Tescóban a legnehezebb követni a kötelező akciókat

Csütörtökön lépett életbe az az intézkedés, amellyel a kormány arra kötelezi a nagy piaci szereplőket, hogy húsz termékcsoportban legalább egy-egy terméket legalább egy hétig több mint 10 százalékkal leárazzanak.

Ahogy arról már beszámoltunk, az üzletekben meg is jelentek az erről szóló tájékoztató táblák, a G7 pedig összeszedte, hogy melyik láncnál mit lehet most akciósan kapni.

 

A Lidlbe, a Sparba és a Tescóba is megérkezett a kötelező akciózás – képek

Június elsejétől indul az államilag előírt akciózás a kiskereskedelemben, a kormány az infláció elleni fegyverként emlegeti a rendeletben meghatározott leárazást. Csodát, vagy akár az infláció csökkentését persze hiába várnánk tőle, de akkor mi értelme? Elmagyarázzuk.

Az Aldiban és a Lidlben van laktózmentes vaj, az előbbiben 599 forint helyett 539 forintért, utóbbiban 1249 forint helyett 342 forintért.

A Sparban többek között a Pöttyös Túró Rudit lehet leértékelve megvenni.

A Penny a saját márkás tejtermékei közül ad többet is olcsóbban, az Auchan a saját baracklevét akciózza.

A legérdekesebb talán a Tesco, ahol a lap szerint nincsen külön jelölve, hogy melyek azok az akciók, amikkel az áruházlánc eleget tesz a kötelezettségének.

Ha kíváncsi az Aldi, a Lidl, a Penny, a Spar és az Auchan teljes hatósági akciós listájára, azt viszont megtalálja itt.

 

A boltoknak előírt akciózás egy újabb politikai akció, és nem fogja leszorítani az inflációt

A kormány épp úgy profitál az áremelkedésből, mint a kiskereskedők, magát mégsem tartja spekulánsnak. Most kötelező akciózást is előír a boltok számára, megnéztük, hogyan hathat ez az inflációra. Nem csak az árakba szól bele a kormány, hanem az áruházláncok akciózásait is megregulázza – jelentette be a csütörtöki kormányinfón Szentkirályi Alexandra.

 

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230601_A_Tescoban_a_legnehezebb_kovetni_a_kotelezo_akciokat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

A helyszíni ellenőrzés során talált súlyos higiéniai problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy Csongrád-Csanád vármegyei …