2020. szeptember 18., péntekMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.18. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A Szijjártó Pétert jachtoztató Szíjj László 800 millióért épít utat és járdát

A Szijjártó Pétert jachtoztató Szíjj László 800 millióért épít utat és járdát

Összesen 803 millió forintért vállalta a Szíjj László tulajdonába tartozó Duna Aszfalt, hogy utat, járdát, közvilágítást, valamint vízelvezető rendszert épít Budapest XVII. Kerületében – írta a Népszava a keddi uniós közbeszerzési értesítő alapján.

Az augusztus 26-án megkötött, három tételes szerződés alapján az építőipari cég Rákospatak mellett és több rákosmentei utcában végez majd munkálatokat, szükség esetén pedig fákat is kivágnak az érintett nyomvonalon. A Duna Aszfaltnak a Swietelsky volt a versenytársa a pályázaton, ám hogy ők milyen összegű ajánlatot tettek, azt nem tudni.

A beruházásra eredetileg 2016-ban, még Riz Levente polgármestersége idején írt ki tendert Rákosmente. Az útépítési munkára 2019-ben három cég, a Penta, a Duna Aszfalt és az idén is próbálkozó Swietelsky is sikeresen pályázott, ám az önkormányzat elállt az útépítéstől, arra hivatkozva, hogy a három nyertes által kért 869 millió forint több, mint amit a projektre szántak.

Az új eljárásban már egy kisebb terület és kevesebb úthossz felújítását vállalta Szíjj László cége, 803 millió forintért, de ezt gond nélkül elfogadták.

A Népszava szerint a pályázattal megbízott közbeszerzési cég is érdekes, ugyanis a 2016-os ajánlati felhívásban Rákosmente még a Civilium Publicus Közbeszerzési és Tanácsadó Kft.-t jelölte meg. A Civilium mára elérhetetlen, jogutódja azonban vaskos állami közbeszerzésekből is ismerős lehet: a Meditkonzult Kft.-ről van szó, ami a 24.hu szerint külső szakértőként dolgozott a Magyar Közút Zrt.-nél.

Szíjj László az utóbbi időben nem igazán sikeres céges pályázatai miatt, hanem Szijjártó Péter külügyminiszter adriai luxusjachtozása miatt került be a hírekbe, mivel a hajó, amelyen a Fidesz politikusa vakációzott, az övé.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200915_szijj_laszlo_szijjarto_peter_luxusjacht_utepites_duna_aszfalt#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Felpörgött a sportfogadás, soha ennyi bevétele nem volt egy hét alatt a Szerencsejáték Zrt.-nek

Felpörgött a sportfogadás, soha ennyi bevétele nem volt egy hét alatt a Szerencsejáték Zrt.-nek

Idei legnagyobb heti árbevételét érte el a Szerencsejáték Zrt. szeptember második hetében, meghaladva a 12,5 …